Retro vonulattal izmosodik az Epic Games Store

Az Antstream ráadásul felhős szolgáltatás; ez az első ilyen, ami felbukkant Tim Sweeney digitális boltjában.

 

Az Epic Games Store elkezd a felhővel foglalkozni az Antstream Arcade jóvoltából. A névben látható Arcade szó nem véletlen, ugyanis régi, retro játékokra szakosodott szolgáltatásról van szó. Ebben ingyenesen streamelhetünk sok régi játékot. Pár példa: Pac-Man, Space Invaders, Earthworm Jim Mortal Kombat… de ez csak tényleg egy kisebb szelet a kínálatból, ugyanis több mint 1200 játékkal rendelkezik a szolgáltatás, több kiadótól (pl. Disney, Warner Brothers, Bandai Namco, Atari, Taito), de indie fejlesztőktől is találhatunk újabb, ám régi vágású alkotásokat is „a hangyás rendszerben”, mivel az ant szó magyarul hangyát jelent…

Ez mindössze kettő nappal történt azok után, hogy az Atari fél millió dollárt (jó százötven millió forintot) fektetett be az Anstream Arcade-be, ami összeg idővel három és fél millió dollárra (1,05 milliárd forintra) emelkedhet. És ez nem is az első alkalom, hogy az Epic Games Store más szolgáltatások felé megnyitotta a kapuit, ugyanis például áprilisban az Itch.io, egy főképp indie játékokra kidolgozott digitális bolt is feljutott Sweeneyék Steam-rivális platformjára. Az Itch.io mellett némi felnőtt tartalom is felbukkant az Epic Games és az Apple között zajló per során, aminek második fordulójára is fel kell készülnünk, ugyanis mind a két fél fellebbezett a döntés ellen (holott az Epic csak egy pontban nyert „az almások” ellen).

És ha már az Epic Games Store-nál tartunk, megemlítjük az ingyenes játékokat. Az Antstream Arcade-tól épp az Epic Welcome Pack az egyik ingyenes cím a hétre (csütörtöktől csütörtökig), a másik pedig a theHunter: Call of the Wild. Ezeket jövő héten a Dead By Daylight, illetve a while True: learn() követi. Aztán készülhetünk nagy eséllyel az év végi napi egy ingyenes játékra is. Ezekhez természetesen kell egy Epic Games-fiók, továbbá a PC-nkre fel kell tenni az Epic Games Launchert is.

Forrás: Gamesindustry

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu