Vita Means Life: rajongói könyv készül a PlayStation Vitából

Nem hivatalos a könyv, de kereslet szemmel láthatólag lesz rá, ugyanis a közösségi finanszírozás célját már most elérte a PlayStation Vita könyv szerzője, Sandeep Rai.

 

A Kickstarteren találhatjuk a PlayStation Vita történetét összefoglaló könyv kampányát, ami eléggé szerény, hatezer fontos (~2,5 millió forintos) célt tűzött ki, és ennek már közel négyszerésénél tart Rai, ráadásul úgy, hogy a 464 eddig belépett finanszírozó mellé 27 nap alatt még sok százan, ezren csatlakozhatnak. Röviden: a könyv iránt lesz kereslet, ha órák alatt összejött rá a szükséges minimális összeg.

A Vita Means Life nem csak a handheld sanyarú sorsát foglalja össze, hanem több, a PlayStation Vitára fejlesztő személy is interjút adott, és a platform néhány legnagyobb alkotásáról is kapunk egy részletes, retrospektív összefoglalót. Az A5-ös méretű könyv (itt a kisebb iskolai füzetek méretére kell gondolni, hogy ne menjünk nyomdatechnológiai kifejezésekbe…) négy szekcióból áll majd: történelem, interjúk, retrospektív visszatekintések, illetve a könyvtár (ami felsorolja, hogy mi is jelent meg a PS Vitára a nyugaton).

Rai felsorolt pár példát, hogy a retrospektív szekcióban mire számíthatunk (és szerinte ennél még több is lesz): Gravity Rush, Uncharted: Golden Abyss, Persona 4 Golden, LittleBigPlanet Vita, Wipeout 2048, Freedom Wars, Soul Sacrifice, Danganronpa: Trigger Happy Havoc, az Ys-sorozat, a SteamWorld-sorozat, Salt & Sanctuary, Shovel Knight, az Atelier-sorozat, illetve Trails of Cold Steel 1 & 2. Rai úgy érezte, hogy bár a PlayStation Vita egy kiváló eszköz volt, sosem kapta meg azt a törődést mint más retro platformok, amik kaptak hasonló könyveket… és ezért tette fel a kérdést, hogy ő miért nem csinálja akkor meg. Örül annak, hogy minden jól alakult, és olyan sok támogatást kapott az első kettő könyvéért, hogy reménykedik a harmadik megvalósításában.

A 400 oldalas Vita Means Life a tervek szerint áprilisban már kapható lesz digitális (PDF/eBook), illetve keménykötésű, kézzel fogható változatban is. Rai igazat mond: a PlayStation Vita tényleg gyorsan el lett feledve a nyugaton.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here sincs 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu