Menu

Marvel MMORPG, Lord of the Rings Online konzolokra: az Enad Global 7 tervei

Az Enad Global 7 harmadik negyedéves befektetői előadásában több játékot is megemlítettek.

 

Egy next-gen akció-MMORPG-t készít a Dimensional Ink Studios, a DC Universe Online készítői. Ezen már 2020-ban is dolgozott a csapat, ugyanis a WCCFTech interjút készített Jack Emmerttel, aki korábban a Cryptic Studios egyik alapítója, továbbá a City of Heroes tervezője volt. Akkor ugyanis Emmert elárulta, hogy egy működőképes prototípusuk már volt, és a next-gen hardver képességeire szánták a Marvel-projektet, így feltehetőleg a PC mellett kapásból PlayStation 5-re és Xbox Seriesre szerették volna elhozni a játékot, hogy a fejlesztők a jövőre gondolva tervezzék meg a játékmenetet és a rendszereket ahelyett, hogy az utóbbi 5-10 éve megjelent MMO-kat kövessék.

Emmert anno az üzleti modellről nem beszélt, de már akkor is támogató volt a free-to-play modell mellett. Akkor még nem volt biztos benne, hogy a Daybreak lesz a kiadója, mert az anyacégtől történő függetlenedés nem sokkal előtte történt, de a WCCFTech szerint a terméklistában nem tüntette volna az Enad Global 7 fel, ha nem a Daybreak lenne az MMO kiadója. Az EG7 közvetített prezentációjában Ji Ham, a Daybreak korábbi vezérigazgatója és jelenleg az EG7 ügyintéző vezérigazgatója szerint ez a legnagyobb és legizgalmasabb projektjük, ami egyhamar nem is fog kijönni, és ezt a Dimensional Ink DC Universe Online-os (DCUO) menetrendjéből is ki lehet matekozni.

Az eddigi legnagyobb DCUO-kiegészítő 2023-ban érkezik, ami grafikában is erősíteni fogja a játékot. Ezt az Enad Global 7 egy középtávú projektnek tekinti, míg a Marvel MMORPG-je hosszú távra lett megjelölve, így annak megjelenése legkorábban is csak 2024-ben történhet. (Legutóbb a Marvel Exclusive Online volt ilyesmi, amit épp a Cryptic fejlesztett PC-re és Xbox 360-ra… egészen a 2008 februárjában bekövetkezett törlésig, ugyanis az előfizetéses modell nem vált be; emiatt Emmerték Champions Online-ként folytatták; a Marveltől pedig az MMOARPG Marvel Heroes érkezett végül a Gazilliontól.)

A Daybreak másik nagy projektje a Lord of the Rings Online, ami nemrég bővült a Fate of Gundabad kiegészítővel. Az Enad Global 7 megerősítette, hogy a korosodó MMORPG látványát itt is gatyába rázzák, továbbá modernizálják az élményt, hogy aztán konzolokra is kihozzák. Mindezt az Amazon Gyűrűk ura TV-sorozata miatt teszik, hogy ebből húzzanak hasznot, és mivel a licenszből tervezett MMO nem valósul meg az Amazon és a Tencent közötti szerződésbeli különbözőségek miatt, így vetélytársuk sem nagyon lenne. A pletykák szerint a TV-sorozat az eddigi legdrágább lesz, és első évadja szeptember 2-án debütál a Prime Videon. Ji Ham is kiemelte, hogy amikor az IP-tulajdonosok sokat fektetnek be valamibe, akkor a videojátékos lehetőségek is megnőnek, így talán ők is eddigre tervezik a grafikai felújítást.

Az EG7 tervei között ott van még az I.G.I. Origins (egyjátékos, taktikai FPS), illetve a ’83 (nagy méretű, katonai, taktikai FPS). Mindkettőt az Antimatter Games (Rising Storm; a ’83 a szellemi folytatása lesz) készíti, és mindkettőt hosszabb távra tervezi a cég. 2022-ben a Block N Load 2 (5v5 PvP voxel multiplayer FPS), illetve az Evil v Evil (természetfeletti, vámpír fantasy hátterű kooperatív FPS) érkezik tőlük.

Forrás: WCCFTech

ENAD Marvel

 

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu