Marvel MMORPG, Lord of the Rings Online konzolokra: az Enad Global 7 tervei

Az Enad Global 7 harmadik negyedéves befektetői előadásában több játékot is megemlítettek.

 

Egy next-gen akció-MMORPG-t készít a Dimensional Ink Studios, a DC Universe Online készítői. Ezen már 2020-ban is dolgozott a csapat, ugyanis a WCCFTech interjút készített Jack Emmerttel, aki korábban a Cryptic Studios egyik alapítója, továbbá a City of Heroes tervezője volt. Akkor ugyanis Emmert elárulta, hogy egy működőképes prototípusuk már volt, és a next-gen hardver képességeire szánták a Marvel-projektet, így feltehetőleg a PC mellett kapásból PlayStation 5-re és Xbox Seriesre szerették volna elhozni a játékot, hogy a fejlesztők a jövőre gondolva tervezzék meg a játékmenetet és a rendszereket ahelyett, hogy az utóbbi 5-10 éve megjelent MMO-kat kövessék.

Emmert anno az üzleti modellről nem beszélt, de már akkor is támogató volt a free-to-play modell mellett. Akkor még nem volt biztos benne, hogy a Daybreak lesz a kiadója, mert az anyacégtől történő függetlenedés nem sokkal előtte történt, de a WCCFTech szerint a terméklistában nem tüntette volna az Enad Global 7 fel, ha nem a Daybreak lenne az MMO kiadója. Az EG7 közvetített prezentációjában Ji Ham, a Daybreak korábbi vezérigazgatója és jelenleg az EG7 ügyintéző vezérigazgatója szerint ez a legnagyobb és legizgalmasabb projektjük, ami egyhamar nem is fog kijönni, és ezt a Dimensional Ink DC Universe Online-os (DCUO) menetrendjéből is ki lehet matekozni.

Az eddigi legnagyobb DCUO-kiegészítő 2023-ban érkezik, ami grafikában is erősíteni fogja a játékot. Ezt az Enad Global 7 egy középtávú projektnek tekinti, míg a Marvel MMORPG-je hosszú távra lett megjelölve, így annak megjelenése legkorábban is csak 2024-ben történhet. (Legutóbb a Marvel Exclusive Online volt ilyesmi, amit épp a Cryptic fejlesztett PC-re és Xbox 360-ra… egészen a 2008 februárjában bekövetkezett törlésig, ugyanis az előfizetéses modell nem vált be; emiatt Emmerték Champions Online-ként folytatták; a Marveltől pedig az MMOARPG Marvel Heroes érkezett végül a Gazilliontól.)

A Daybreak másik nagy projektje a Lord of the Rings Online, ami nemrég bővült a Fate of Gundabad kiegészítővel. Az Enad Global 7 megerősítette, hogy a korosodó MMORPG látványát itt is gatyába rázzák, továbbá modernizálják az élményt, hogy aztán konzolokra is kihozzák. Mindezt az Amazon Gyűrűk ura TV-sorozata miatt teszik, hogy ebből húzzanak hasznot, és mivel a licenszből tervezett MMO nem valósul meg az Amazon és a Tencent közötti szerződésbeli különbözőségek miatt, így vetélytársuk sem nagyon lenne. A pletykák szerint a TV-sorozat az eddigi legdrágább lesz, és első évadja szeptember 2-án debütál a Prime Videon. Ji Ham is kiemelte, hogy amikor az IP-tulajdonosok sokat fektetnek be valamibe, akkor a videojátékos lehetőségek is megnőnek, így talán ők is eddigre tervezik a grafikai felújítást.

Az EG7 tervei között ott van még az I.G.I. Origins (egyjátékos, taktikai FPS), illetve a ’83 (nagy méretű, katonai, taktikai FPS). Mindkettőt az Antimatter Games (Rising Storm; a ’83 a szellemi folytatása lesz) készíti, és mindkettőt hosszabb távra tervezi a cég. 2022-ben a Block N Load 2 (5v5 PvP voxel multiplayer FPS), illetve az Evil v Evil (természetfeletti, vámpír fantasy hátterű kooperatív FPS) érkezik tőlük.

Forrás: WCCFTech

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu