Keanu Reeves Will Smithnek hálálkodik, amiért nem fogadta el Neo szerepét a Mátrixban

Keanu Reeves, napjaink egyik legkedveltebb színészének sikerében komoly része van az 1999-es Mátrix filmnek. Azonban a stúdiónak nem ő volt az elsődleges kiszemeltje, hanem Will Smith. A kanadai színész most egy interjúban hálálkodik Smithnek, amiért nem fogadta el a szerepet, ezzel sztárrá téve őt.

 

 

Ahogy közeledünk a Mátrix: Feltámadások decemberi megjelenéséhez, a színészek egyre több interjút adnak. Ezek egyike során, amelyet Kenau Reeves adott az Esquire-nek, köszönetet mondott színésztársának, Will Smith-nek, amiért korábban visszautasította Neo szerepét a Mátrixban. Ez a film ugyanis végül Reeves főszereplésével készült el, napjainkra pedig olyannyira kultikussá vált, hogy sokan a valaha készült egyik legjobb sci-finek tartják az eredeti filmet.

A kanadai színész azért már Neo eljátszása előtt ismert volt olyan filmek révén, mint a Bill & Ted, a Holtpont, vagy a Féktelenül, de kétség nem férhet ahhoz, hogy a Mátrixban nyújtott szerepe adott hozzá leginkább ahhoz, hogy később valóságos világsztár lett. Kezdetben nem is Reeves volt a stúdió első választása a kiválasztott eljátszására, ugyanis Wachowskiék először a fiatal sztárnak, Will Smithnek ajánlották fel a szerepet.

Keanu Reeves úgy véli, hogy a film szakmailag és személyileg is megváltoztatta az életét. Még a forgatás élményéről is pozitívan beszélt az interjú során. Azt mondta: „Nos, ez megváltoztatta az életemet. Csodálatos kreatív élmény volt Neót játszani a Mátrix-trilógiában és most a negyedikben is”, hozzátette: személyesen és kreatívan is hatással volt az életére a film, ezért rendkívül hálás mindenkinek, köztük Will Smithnek is, amiért helyette megkaphatta a szerepet.

Will Smith egyébként korábban azt mondta, nem bánta meg, hogy visszautasította a Mátrixot, mivel úgy véli, Reeves jobban megfelelt a szerepre, mint ő tette volna. A film komoly hangvétele minden bizonnyal furcsa lett volna ezzel a szereposztással, tekintve, hogy Smith egy akció-vígjátékkal vált igazán híressé, a Men in Blackkel, ami sokkal inkább tekinthető vígjátéknak, mint a Mátrix.

Forrás: Screenrant

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu