A Hasbro’s eOne Dungeons & Dragons-tévésorozatokat szeretne készíteni a közeli jövőben

MOZI HÍREK – Miközben a legújabb Dungeons & Dragons film 2023-ban kerül a mozikba, az eOne-nál egy egész univerzumot terveznek.

 

 

Habár az új Dungeons & Dragons-film forgatása idén augusztusban befejeződött, a rajongók fellélegezhetnek. A film ugyanis a korábbi híresztelésekkel ellentétben nem a franchise önálló rebootja lesz, hanem egy sokkal nagyobb projekt része, mivel az eOne (az Entertainment One, amit a Hasbro tavaly vásárolt meg) számos tévésorozatot tervez a kis képernyőre. A Hasbro szórakoztató részlegének globális televíziózásért felelős elnöke, Michael Lombardo nemrégiben egy interjúban elárulta, hogy a nem is olyan távoli jövőben számos Hasbro-alapú projekt között lehet egy, vagy akár több D&D-széria is.

A Dungeons & Dragons vegyes pályát futott be a tévében és a filmekben: az 1980-as évek animációs sorozata csupán nagyon laza kapcsolatban állt névadójával, de rendkívül népszerű volt, amikor a TSR és a Marvel Productions gyártotta. Ezzel szemben a 2000-ben Jeremy Irons, Marlon Wayans, Thora Birch és Justin Whalin főszereplésével készült élőszereplős filmet a kritikusok a földbe döngölték, és a 45 millió dolláros költségvetését sem sikerült visszahoznia. Ezúttal mind az új film, mind a tervezett sorozat reméli, hogy a D&D világát élőszereplős változatban is sikeresebben tudják majd bemutatni, mint a legutóbbi nekifutás alkalmával. (S akkor a későbbi, még kevésbé élvezhető TV-produkciókról nem is beszéltünk…)

„A fő fókuszunk most a Dungeons & Dragonsra irányul” – mondta Lombardo a Deadline-nak.

„Amikor először ültem le Darrennel [Throop, az eOne vezérigazgatója] és Steve-vel [Bertram, az eOne film- és televíziós részlegének elnöke], hihetetlenül izgalmas volt számomra a tudat, hogy a Dungeons a Hasbro portfóliójának része. Ez egy komplett világ, és ennek része az is, hogy a kihívások, hűha, hol kezdjük? Nem akarjuk, hogy ez csak egy szimpla sorozat legyen, ezért most építjük ki, fejlesztjük fel a televíziós részleget többirányú megközelítésből, számos forgatókönyv szerinti és nem forgatókönyv szerinti sorozatot, és reméljük, hogy jövő év elején ezt-azt már piacra is tudunk dobni.”

Lombardo továbbá is bevallotta, hogy ő maga nem játszik a játékkal, de sok olyan filmest talált, akik rendkívül szenvedélyesen szeretik ezt az univerzumot. „Nem voltam Dungeons & Dragons-gyerek, és talán már túl öreg vagyok hozzá, de azok közül, akik anno játszottak vele, sokan ma is játszanak vele, ami elég sokatmondó. Annyira szenvedélyesen rajonganak érte; számos megbeszélést folytattunk, sok érdekes filmkészítővel, csak meg kell találni a megfelelő csapatot, amelyiknek készen áll, amelyik frissnek érzi magát ebben a pillanatban. Van egy nagy filmünk, ami most van utómunkálatok alatt: ez előbb jön ki, szóval próbálgatjuk, mit tudunk kezdeni a márkával, holisztikusabban navigálva, hogy a film ne különállónak, hanem valahogy egy nagyobb univerzumhoz részének tűnjön.”

Bár jelenleg rengeteg új projekt érkezik a D&D rajongók számára az eOne-tól, pl. egy előre megírt forgatókönyv nélküli sorozat, a Dungeons & Dragons Presents: Call to Adventure, amelyben a sorozat szereplői a közönség részvételével valós időben játszanak D&D-t – ezt a G4 Twitch- és YouTube-csatornáin láthatjuk.

Forrás: Deadline

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu