Egy alkalmazott felmondott az Activision Blizzardnál, lesújtó üzenetet hagyva Bobby Kotick számára

Jessica Gonzalez egy durva búcsúüzenettel tweetelte az Activision Blizzardtól való távozását

 

 

Az Activision Blizzardot továbbra is csapások sújtják, amelyek máris megroppantották a cég imázsát, és miközben a szexuális zaklatás többszörös vádja gazdasági következménnyé változott, most az alkalmazottak kezdenek más horizontok felé nézni. Ilyen Jessica Gonzalez esete, aki úgy döntött, hogy elhagyja a céget, és eltávolodik a videojáték-fejlesztéstől. Ezt pedig a többi dolgozóval is közli egy üzenetben, amelyben figyelmeztetéseket küld Bobby Koticknak is.

Ez egy évek óta tartó utazás volt, és úgy döntöttem, hogy a jólétemet előtérbe helyezve elhagyom a Blizzardot. Elfogadtam egy olyan lehetőséget, ami túl jó ahhoz, hogy visszautasítsam” – magyarázza Gonzalez a Twitteren megosztott közleményben, ahol egyben arra biztatja kollégáit, hogy folytassák a harcot. „Hagyd, hogy a te szenvedélyed és a körülötted lévő emberek szenvedélye teremtse meg azt a szikrát, amely értelmes változásokat indít el. Hiszek a vállalat jó embereiben, és alig várom, hogy lássam, milyen messzire tudjátok vinni.”

Üzenete végén Gonzalez megragadja az alkalmat, hogy üzenjen a vállalat vezérigazgatójának, és figyelmezteti őt tetteinek következményeire: „Bobby Koticknak: A tétlenséged és a felelősségre vonás elutasítása elűzi a nagyszerű tehetségeket, és a termékek addig fognak szenvedni, amíg el nem távolítanak a vezérigazgatói pozíciódból. Ez keménynek tűnhet, de évek álltak rendelkezésedre, hogy helyrehozd a kultúrát, és nézd meg, hol tart jelenleg a vállalat.”.

Végül is az Activision Blizzardnál kialakult helyzet végig hullámzott a játékközösségen. Bár Bobby Kotick ígéreteket tett távozásával kapcsolatban, és egyes részvényesek a lemondását követelték, a vezérigazgató még mindig nem mondott le. Ezért, ahogy Gonzalez a nyilatkozatában fogalmaz, még nem tudni, hogyan alakulnak majd az Activision Blizzard következő játékai ebben a zavaros helyzetben.

Forrás: millenium

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu