Cyberpunk 2077: komoly frissítés érkezik, de az Xbox Game Pass-változat még „túl korai”

A CD Projekt nem pihen: jelentős patch-ek várhatóak a Cyberpunk 2077-hez, ugyanakkor a Microsoft konzolos előfizetési szolgáltatásához egyelőre nem tervezik hozzáadni a játékot.

 

 

Nehéz lenne tagadni, hogy a Cyberpunk 2077 a megjelenését követő napokban nem igazán felelt meg a közönség elvárásainak, de a CD Projekt RED nem kívánja feladni legújabb alkotását, mint kiderül a friss hírekből, amiket a játék a 2022-es fejlesztéssel kapcsolatban tettek közzé. Azt ugyan már eddig is tudtuk, hogy a Cyberpunk 2077 és a The Witcher 3 az új generációs konzolokra is elkészül; ám ezen belül a fejlesztők azt állítják, hogy minden zökkenőmentesen halad, és nagy frissítésre készülnek a futurisztikus címhez.

 

Cyberpunk 2077  – Nagy frissítés 2022 első negyedévében

 

A CD Projekt kiadott egy jelentést, amelyben visszatekint a 2021 harmadik negyedévében hozott döntésekre, miközben megismételt néhány újdonságot az elmúlt hónapokból:

„Nagyon koncentrálunk a Cyberpunk next-gen verziójára, amely 2022 első negyedévében fog megjelenni, egy újabb nagy frissítéssel együtt minden platformra” – olvasható a dokumentumban.

Arra vonatkozóan nincs egyértelmű dátum, hogy a Cyberpunk 2077 mikor lesz elérhető Xbox Seriesre és PS5-re, de a CD Projekt nem hagyja ki az alkalmat, hogy a nyilatkozat folytatásaként magyarázatot adjon a cégnél tapasztalható nettó profitcsökkenés okaira: „A nettó nyereség éves összehasonlításban bekövetkezett csökkenése elsősorban a Cyberpunk frissítéssel kapcsolatos kiadásoknak és a fejlesztés korai szakaszában lévő új projektekkel kapcsolatos feltáró munkálatoknak köszönhető”.

 

Xbox Game Pass: „A Cyberpunkhoz még túl korai”

 

Miután kezdetben teljesen elutasította az ötletet, a Cyberpunk 2077 mögött álló stúdió, a CD Projekt RED nem tervezi a cím felvételét a Microsoft Xbox Game Pass platformjára, amíg nem telik el több idő. A vállalat úgy érzi, hogy bár ezt az előfizetéses szolgáltatást megfontolták, jobb lenne várni vele.

A stúdió nyilatkozata a befektetőinek tartott kérdezz-felelek során hangzott el a VGC szerint.

„Mindig minden üzleti lehetőséget megfontolunk, de ez az előfizetési modell csak a termék életének egy bizonyos pontjáig jó” – mondta Adam Kicinski, a CD Projekt RED elnöke.

A Witcher 3 egy ideig előfizetéses szolgáltatásként volt elérhető” – folytatta Kicinski. „Azonban minden alkalommal mérnünk kell a hasznot és a költségeket, tehát össze kell hasonlítanunk az eladásokkal, és ez egy adatvezérelt döntés.”

„A Cyberpunkhoz még túl korai” – zárta a CD Projekt RED elnöke. A játék a napokban lesz egy éve, hogy megjelent, és a stúdió egyértelművé tette, hogy az Xbox Game Pass előfizetőknek türelmesnek kell lenniük. Vajon meddig kíván várni a CD Projekt Red? Ezt nem tisztázták: lehet, hogy csupán néhány hétről, de akár hónapokról vagy akár évekről is beszélhetünk.

A CD Projekt RED nemrég egy interjúban kijelentette, hogy a stúdió megőrzi függetlenségét, és nem fogják eladásra kínálni.

Forrás: CD Projekt RED, VGC

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu