Ghostbusters: The Video Game Remastered: nem lesz multiplayer!

A Terminal Reality 2009-es Ghostbusters játékának felújítása marad egyjátékos, pedig az akarat a többjátékos szekció mögött ott volt, így nem az a hibás.

 

Az Embracer Group kötelékébe tartozó Saber Interactive (akiket sok, egészen komoly Nintendo Switch port révén is ismerhetünk, pl. The Witcher 3!) volt, akik felújították az amúgy Szellemirtók 3-nak is becézhető játékot, hiszen a nyolcvanas évek első két filmjének főszereplői vállalták, hogy új történethez adják hangukat és kinézetüket egyaránt. De azért mégis csak csapatról van szó, így a többjátékos elem is elvárható lehetett volna a Remastered alcímmel már jó ideje elérhető kiadásban is.

Matt McKnight, a Saber Interactive üzletfejlesztési alelnöke a VentureBeatnek elmondta még 2019-ben, hogy az eredeti változat többjátékos elemét egy másik stúdió csinálta, ráadásul a Ghostbusters: The Video Game korábbi, félkész kiadásából. Ezen még tovább is bonyolított, hogy a Saber a multiplayer programkódból hat változatot is talált, és mivel nem tudták, hogy melyik volt a végleges kiadásban felhasznált, lutri lett volna rábökni valamelyikre. Ezért döntöttek úgy, hogy akkor a remasterelt változatból eleinte kihagyják a multiplayert, és nem volt 100%-os döntés arról, hogy utólag bepótolják-e a lemaradást, mivel a Saber átvizsgálja az ügyet. És most Tim Willits, a Saber kreatív vezetője az MP1st-nek elárulta, hogy a multiplayer olyasmi volt, amit a csapat már néhány évvel ezelőtt, a remaster fejlesztése során is akart, és voltak is rá kísérletek, de a többjátékos részleg programkódja nem nagyon akart működőképes lenni. A stúdió foglalkozott vele, de végül arra jutottak, hogy az egyjátékos élmény újraalkotására kellene koncentrálni, mert a rajongók ezt várták el tőlük.

Úgyhogy a Ghostbusters: The Video Game Remastered nem bővül már tovább. A szellemirtók csapatával most amúgy az IllFonic (Friday the 13th, Predator: Hunting Grounds) foglalkozik, és feltehetőleg a nemrég megjelent filmen alapulhat a játékuk, szinte biztosan kizárólag többjátékos játékmenettel, látván a stúdió imént említett két játékát.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu