Még mindig nem készül a Half-Life 3, máson tartja a Valve a szemét

Half-Life történetének folytatására annyi esély van, mint nekünk megnyerni az ötöslottót.

 

Tyler McVicker egy jól ismert Valve-szivárogtató. Ő most egy új videóban beszélt a Half-Life jövőjéről. McVicker szerint a franchise nem készül új résszel bővíteni annak ellenére, hogy a csak virtuális valósgában játszható Half-Life: Alyx esetében Gordon történetének folytatására utaló jelek bukkantak itt-ott fel a kaland során. Úgyhogy továbbra is életben van a hármas szám átka: a Valve ódzkodik tőle. Soroljuk fel, hogy mik nem léteznek: Half-Life 2: Episode 3, Team Fortress 3, Portal 3, Half-Life 3…

Akkor mi a csudával foglalkozhatnak Gabe Newellék? McVicker erre is megadta a választ: a Valve jelenleg a Steam Deckre koncentrál (ennek kiszállítását ugye eltolták idén decemberről), és itt nem csak a hardverre kell gondolni, hanem a szoftveres értelemből is érdemes megfontolni: a cég most azon van, hogy a játékok rajta kifejezetten jól fussanak… beleértve például a Citadel kódnevű, pletykált (co-op, FPS/RTS) projektet. Ha ez igaz, akkor ezúttal sem a hagyományos egér és billentyűzet párosa lesz a Valve központjában (a Half-Life: Alyx esetében sem az volt, úgyhogy folytatnák…), de van itt egy különbség. A Steam Decken futó játék egy PC-n is működni fog VR nélkül is, hiszen a masina egy hordozható PC!

Úgyhogy a Half-Life folytatása nem fog egyhamar megtörténni, igaz, a Valve az utóbbi hónapok során a Half-Life 2-höz, a Half-Life 2: Episode 1-hoz, illetve a Half-Life 2: Episode 2-hoz is kiadott új frissítéseket, hogy stabilabb, korrektebb játékélményt kapjunk, hiszen mégis 2004-es, 2006-os, illetve 2007-es játékokról van szó. Jövőre tehát tizenöt éve lesz, hogy a második HL2 epizód megjelent. Azóta két konzolgeneráció is lefolyt a Dunán, belegondolni is hihetetlen.

A végére azért megejtjük a kötelező refrént: mindez persze nem hivatalos, de a Valve mentalitását látva lehet McVickernek hinni, mert a cégen belül a hármas szám tényleg egy tabu témának tekinthető…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu