Menu

Cyberpunk 2077: indokolt next-gen halasztás; PS Now/Game Pass nem, multiplayer csak később

A CD Projekt RED negyedéves üzleti jelentése szerint a Cyberpunk 2077 mellett a The Witcher 3: Wild Hunt next-gen verziói menetrendszerűen haladnak, így nem lesznek megint elhalasztás.

 

A Cyberpunk 2077 következő nagy frissítése, az 1.5 egyszerre fog megjelenni a PlayStation 5/Xbox Series verziókkal (2022 első negyedévében; január és március között), és sok rendszerszintű javulásra számítsunk, ezt tesztelik éppen, állítja a cég elnöke, Adam Kiciński. A The Witcher 3 régebbi játék, és ezen főleg a Switch portjáért is felelős Saber Interactive dolgozik most azon, hogy a sugárkövetés (ray tracing) és más új technológiák sem okoznak majd galibákat.

Kiciński szerint most az a cél, hogy a két játék next-gen kiadása jó állapotban indul el, és a rendszerszintű fejlesztések esetében olyan rendszerekről beszél, amik más szisztémákkal képes interakciót teremteni. Ha nincsen visszaesés (regresszió), az a jó, de most nem akarják elsietni, és az extra hónapokat (ugyanis 2021 második felére tervezték eddig az új konzolokra szánt változatot…) tesztelésre szánják. A The Witcher 3 pedig már közel hét éve, hogy megjelent, így technológiailag elavult. Ez kizárólag technikai frissítés lesz, de van egy kisebb DLC csomag is mellé. A lengyelek mégis a technológiájára koncentrálnak, és mivel koros alkotásnak tekinthetjük, nekik is rá kellett döbbenniük, hogy az eddigiekhez képest több idő kell nekik a feladat megfelelő kivitelezéséhez. Ezért is van a második negyedéves (április-június) megjelenési időszak Geraltnak.

Kiciński arról is beszélt, hogy a CD Projekt mindig is megfontolja az üzleti lehetőségeit, de az Xbox Game Pass/PlayStation Now féle előfizetési modell jó megoldás lehet, ha nem túl korán vetik ezt be. A The Witcher 3 jó ideig elérhető volt ezen a két megoldáson keresztül, de a Cyberpunk 2077 esetében túl korainak tekinti. Meg kell fontolniuk a hasznot és a költségeket, majd össze kell vetni az értékesítésekkel, így adatközpontú az ezzel kapcsolatos döntésük. A játék kiegészítője is készül, de részletekről (és megjelenési időszakról) nem beszélt.

Annyit Kiciński még elmondott, hogy a The Witcher és a Cyberpunk franchise esetében is tervezik a multiplayer funkcionalitást, de ezt is fokozatosan szeretnék megejteni. Melyik lesz az első? Nem adtak tisztán választ, ugyanis olyasmit hallottunk, hogy „az első próbálkozás valami olyasmi lesz, amiből tanulhatunk, és aztán egyre többet és többet adunk hozzá, tehát lépésről lépésre szeretnénk megnyitni az ajtókat a multiplayer felé, fokozatosan hozzáadva néhány többjátékos funkciót.”

Legalább nem bízták el magukat most.

Forrás: WCCFTech, PSU

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu