Nicolas Cage alakítja majd Drakulát a készülő Renfieldben

MOZI HÍREK – Nicolas Cage fogja játszani Drakula grófot a címszereplő csatlóst alakító Nicholas Hoult oldalán a Renfieldben.

 

 

Mikor az ember kezdi azt hinni, hogy Nicolas Cage minden létező karaktert eljátszott már, akkor egyszerre csak azt látja, hogy az illető megkapta Drakula szerepét! A veterán színész leszerződött, hogy életre keltse az ikonikus vámpírt a Renfieldben, a Universal Pictures fejlesztésében készülő új filmben, amelynek főszerepét Nicholas Hoult játssza, a gróf csatlósának megszemélyesítőjeként. A filmet Chris McKay (A holnap háborúja) rendezi Ryan Ridley (Rick és Morty) forgatókönyvéből, Robert Kirkman (The Walking Dead) története alapján.

A vígjátékként aposztrofált Renfield egy modern kalandregény kíván lenni, amely elsősorban a Bram Stoker által az 1897-ben megjelent eredeti Drakula-regényben megalkotott karakteren alapul. Ebben a verzióban egy elmegyógyintézet betegeként ismerhetjük meg, aki azt hiszi, hogy ha bármilyen élőlényt elevenen fal fel, annak az életereje átszáll rá. Drakula ezt a tévképzetét használja fel arra, hogy Renfieldet rávegye minden parancsának teljesítésére. Renfieldet eddig jellemzően a gonosz vámpír kétbalkezes, tökkelütött segítőjeként láthattuk – még az is lehet, hogy ezúttal kap némi mélységet a karaktere.

Nicholas Hoult, aki az új Renfield-filmben a karaktert megformálja, mindenesetre ismert róla, hogy összetett, sokrétű karaktereket alakít: elég csak az Egy fiúrólra vagy a Mad Max: A harag útjára gondolni, vagy éppen arra, mekkora átéléssel játszotta J. R. R. Tolkien professzort a Tolkienben.

Hollywoodban már-már viccnek számít, hogy Nicolas Cage nem tud visszautasítani egy szerepet, aminek eredményeképpen a legkülönösebb karaktereket láthatjuk a színésztől. Ez a Renfield Drakula szereposztása egy másik érdekes választás, ami rögtön feltűnik, de ha figyelembe vesszük, hogy ez inkább vígjáték, mint horror, akkor tényleg tökéletesnek tűnik a szerepre. Cage némi vámpírfilmes tapasztalattal is rendelkezik, ami azt illeti, hiszen az 1989-es A vámpír csókjában egy olyan férfit játszott, aki azt hiszi, hogy vámpírrá változik – ez máig az egyik legőrültebb és legviccesebb alakítása.

A Renfield megjelenési dátumát hivatalosan még nem jelentették be.

Forrás: The Hollywood Reporter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu