A Trónok harca előzmény-széria, a Dunk & Egg stábjához csatlakozott Steve Conrad

MOZI HÍREK – A Trónok harca-szériához frissen igazolt Steve Conrad neve leginkább a nagy sikerű Hazafi című sorozat írójaként lehet ismert a közönség előtt.

 

 

A Trónok harca befejezésének idején az HBO Max több prequel-ötletet is bedobott már, de ezek többségéről egyelőre nem sokat hallani. Az egyik említett előzménytörténet a Dunk & Egg volt, a George R. R. Martin fantasy-novellasorozatán – amely idehaza A Hét Királyság lovagja címen jelent meg – alapuló potenciális előzmény-széria, amelynek készítői a legfrissebb hírek szerint Steve Conradot szerződtették a sorozat írására és az executive producer pozíciójára. Bár az HBO-tól még nem érkezett hivatalos hír a témában, a Trónok harca rajongók minden bizonnyal érdeklődve fogadják az értesülést – hiszen végre egy prequel, amelyből ezek szerint lesz is valami!

Martin A tűz és jég dala-regényfolyamához kapcsolódva három „mesét” írt a duóról, amelyek mindegyike majdnem egy évszázaddal a Trónok harca eseményei előtt játszódik. Kezdve az 1998-as A kóbor lovag (The Hedge Knight) című regénnyel, amelyet 2003-ban a Felesküdött kard (The Sworn Sword), majd 2010-ben a A rejtélyes lovag (The Mystery Knight) követett. Martin a regényeihez hasonlóan évek óta ígérgeti, hogy folytatja Dunk és Egg történetét, de egyelőre egyetlen további meséjük sem került nyomtatásba.

A történetek Ser Duncan, a Magas (Dunk) és a leendő király, V. Aegon Targaryen (Egg) közös kalandjait mutatták be. A köteteket Gary Gianni illusztrálta, és 2015-ben az A Knight of the Seven Kingdoms című Martin-könyvben jelentek meg összegyűjtve. Egy évvel a könyv megjelenése előtt Martin beszélt arról, hogy egy tévés adaptáció is készül, de nagyjából ennyi volt az egyetlen említés a projektről, amíg egy januári jelentésből kiderült, hogy a sorozat még mindig szerepe az HBO napirendjén.

Mindenesetre abból kiindulva, hogy az eddig megjelent történetek egy kilenc novellából álló füzér részét képezik majd, ha valóban elkezdik forgatni a sorozatot belátható időn belül, könnyen lehet, hogy – a Trónok harcához hasonlóan – hamar kifogynak a nyomtatásban megjelent alapanyagból… Martin rajongói mindenesetre abban bíznak, hogy ez a tévés bejelentés arra utal, nemsokára papíron is viszontlátjuk majd szeretett hőseinket.

Addig sem maradunk a Trónok harca univerzumában játszódó sorozatok nélkül, hiszen a Sárkányok háza – a Targaryen-családot középpontba helyező prequel – jövőre várható az HBO-n, mint az első előzménysorozat, amely a 2019 májusában véget ért eredeti széria utódjának tekinthető. Bár a kritikusok, a rajongók és maga Martin is óriásit csalódtak a Trónok harca fináléja miatt, kíváncsian várjuk, hogy az előzménysorozatok képesek lesznek-e valamennyire megédesíteni a sorozat végének keserű emlékét.

Forrás: Deadline

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu