AFTERMATH: az asztronauta rémálma [VIDEO]

A One-O-One Games (ők is nagy betűkkel írják a nevüket…) és a META Publishing (tessék, ők is… és nekik nincs közük Mark Zuckerbergékhez) egy pszichológiai túlélő horror AFTERMATH játékot mutatott be, ami ráadásul cross-gen lesz.

 

A META Publishing közleménye szerint Charlie Gray korábban a világ csúcsán volt egy tehetséges mérnökként és európai űrhajósként, hiszen olyan helyre jutott el, amiről mások csak álmodozni tudnak, de a Földre történő visszajutás során balul sülnek el a dolgok, és a trauma miatt főszereplőnk lelkileg összetörik, és élete egyre mélyebbre süllyed a meg nem állíthatónak tűnő spirálban, végül egy elhagyatott, összetört világban találja magát. Csak annyit tud, hogy Sammy-t meg kell találnia.

Az AFTERMATH ban egy nem nagyon ismerős európai városon kell átjutnunk, hogy megtaláljuk a főszereplő lányát, de eközben Charlie démonjaival, illetve egy nem evilági lénnyel is meg kell küzdenünk. Fel kell mérnünk a környezetünket, hogy a városi erőforrásokat bevthessük. Sok egyszerű, mindennapi tárgy lehet életmentő a rejtélyes, városfoglaló lényekkel szemben. Elemezzük a földönkívüliek gyenge pontjait, és a legjobb megközelítéssel kiiktathatjuk azokat, akik feláldoznának minket.

Milyen formát ölt az emberiség, ha elképzelhetetlen eseményekkel találja szemben magát? Egyesítjük erőnket, vagy szétesünk? Meghatározó szerepe van-e a múltnak, vagy erőt találunk a jövőre gondolva? Az AFTERMATH mélyre megy a filozófiai, pszichológiai kérdésekben, amiket akár mi magunk is feltehetünk, ha egy lehetetlen szituációban találnánk magunkat. Alessandro Bavari (Alien: Covenant, Suspiria), az olasz zseni a felelős a játék vizuális stílusáért. Az AFTERMATH kihasználja Charlie mérnöki agyát és tudományos megközelítését a dolgokhoz, így a kraftolás nem egy egyszerű rendszer lesz. Megfigyelhetjük a környezetünkben levő tárgyakat, és így tervrajzot készíthetünk, és ha megleljük a szükséges részeket, akkor előnyös helyzetbe juthatunk.

A megfelelő ételek elfogyasztása, a lelki egészség megőrzése, illetve az állóképesség lépéselőnyt jelent ellenfeleinkkel szemben. Közéjük tartozik egy látszólag sebezhetetlen vadász, de kérdéses, hogy mik rejtőznek a város romjaiban és azon túl. Mi lett az emberiség sorsa? Ezt a múltba révedő, részletesen újraalkotott városban megtudhatjuk. A város részekre bomlott egy, a levegőben lebegő ősi földönkívüli ereklye miatt. Egy rémálomban él Charlie, és ő minden egyes pillanatban nem tudja, hogy mi történik és miért, ami miatt felmerül az a kérdés, hogy ha nem a halál a vége, akkor mi lehet az? A gazdagnak és változatosnak nevezett soundtrackért amúgy például az Unkle és a Planet Funk lesz a felelős.

Az AFTERMATH jövőre fog megjelenni PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re (Steam, Epic Games Store, GOG), PlayStation 4-re és Xbox One-ra. Aztán ne legyen olyan idegtépő, mint a stúdió előző játéka, a The Suicide of Rachel Foster…

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu