Nagy érvágás a Battlefield 2042-nek: a játékosok 70 százaléka két héttel a megjelenés után kiszállt

A Battlefield 2042 ráadásul néhány igazán negatív kritikát is kapott, a franchise legrosszabb játékaként rangsorolva.

 

 

A Battlefield 2042 továbbra is zuhanórepülésben van. A vezető fejlesztő lemondását követően (aki most megerősítette új szerepét a Ubisoftnál) és a franchise történetének legrosszabb pontszámait produkáló értékeléseket követően nem kétséges, hogy a háborús lövöldözős játék nagyon rosszul indult. Ráadásul úgy tűnik, hogy ez a balszerencse továbbra is kísérti a játékot, hiszen a felhasználók 70%-a elhagyta a csatateret a két héttel ezelőtti megjelenés óta.

Az elmúlt 24 órában 30 900 egyidejű játékos volt a maximum, ami messze elmarad a csúcson mért közel 105 400-tól

Ez a visszaesés jól látható a SteamDB adataiból és grafikonjaiból, amely szerint az elmúlt 24 órában 30 900 egyidejű játékos volt a maximum, ami messze elmarad a csúcson mért közel 105 400-tól. Ilyen értelemben a csatatérre lépő felhasználók számának 70%-os visszaesése jól látható.

Sajnálatos módon a felhasználókat elrettenti az a sok hiba és probléma, amelyek igencsak megkeserítik a kellemes játékélményt, így aztán a program a Steam listáján az egyik legalacsonyabbra értékelt címként szerepel. Ezzel együtt az EA pozitívan tekint új FPS-ére, azt állítva, hogy a franchise korábbi részeinek felhasználó-számát majdnem megduplázta – ezt az információt ugyanakkor konkrét számok megadása nélkül közölték.

Akárhogy is van, a Battlefield 2042 egyelőre nem képes felérni a közösség elvárásaihoz. Nagyon úgy néz ki, hogy a játékosok másfelé fordították tekintetüket, hiszen a Battlefield 2042 bukása ennél teljesebb talán már nem is lehetne: a játékosok számát tekintve jelen pillanatban a Farming Simulator 22 is megelőzi

Forrás: SteamDB

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu