A Razer és a Qualcomm mobil és felhőalapú játékkonzollal lepett meg

A kézikonzolok új chippel lendületet kapnak

 

 

Sokan meg voltunk győződve arról, hogy a kézikonzolok a múlté. Az ilyen típusú gépek fénykorukat sok évvel ezelőtt élték, és a legújabb asztali konzolok népszerűsége, valamint a PC és a mobileszközök dominanciája bonyolult forgatókönyvet hagyott maga után.

A dolgok azonban megváltoztak, nagyrészt a Nintendo Switchnek köszönhetően, amelynek verhetetlen hibrid ajánlatával a Steam Deck létezését szorgalmazta. De ez a felhőalapú játékoknak is köszönhető, amelyek lehetővé teszik, hogy a játékok olyan eszközökön is fussanak, amelyek streaming nélkül nem lennének képesek futtatni őket. A Qualcomm pedig azt szeretné, ha az iparág is követné ezt a példát.

A vállalat bemutatta az új Snapdragon G3x-et, amely nagyon is kapcsolódik mindehhez. Ez egy olyan chip, amelyet kifejezetten a jövő kézikonzoljaiban való felhasználásra terveztek, de egy különbséggel: garanciát próbál nyújtani az olyan eszközök számára, amelyek a felhőben akarják futtatni a játékokat.

Ezek az eszközök lehetnek mobilok és konzolok egyaránt. Sőt, a cég a Razerrel összefogva egy Handheld Developer Kitet hozott létre, egy hordozható konzolt, amely referenciaként szolgál majd azon gyártók számára, akik a videojátékok és az Androidon kiadott címek streamelésére szeretnének fogadni.

A konzol rendelkezik 5G modemmel mmWave támogatással, 120 Hz-es OLED képernyő HDR-rel, Wi-Fi 6E és Bluetooth 5.2 támogatással, valamint 1080p felbontású webkamerával, amellyel a vezérlés mellett videojátékokat lehet streamelni.

Rendelkezik Snapdragon Sound integrációval, a márka hangtechnológiájával és fejlett haptikus rendszerrel, amelynek célja, hogy az elmélyültség magas fokú érzetével ejtsen csapdába minket. Végül 6000 mAh-s akkumulátorral és USB-C porttal rendelkezik a monitorok vagy kiegészítők csatlakoztatásához.

A fejlesztők az első szerencsések, akik kipróbálhatják ezt az új Snapdragon G3x-et, így még várnunk kell, hogy az első, a technológiával ellátott készülékek hogyan használják azt. Addig is a legközelebbi hardver a Steam Deck, amely az általános hiány miatt 2022-re csúszik.

Forrás: eleconomista

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu