A Valve komolyan befektet a virtuális valóságba

A Valve vezérigazgatója, Gabe Newell megerősítette ezt egy új-zélandi interjú során

 

 

A virtuális valóság végre meghonosodott a piacon: az Oculus Quest 2 több millió példányban kelt el, a Sony a következő generációs PlayStation VR-t készíti elő, a Valve pedig a Half-Life: Alyx-el demonstrálta, hogy milyen nagyszerű játékélményeket lehet garantálni ezzel a technológiával. De ez csak a jéghegy csúcsa. Így Gabe Newell jelentős befektetéseket biztosít e terület fejlesztéséhez.

„Véleményem szerint az agy-számítógép interfészek abszolút úttörőek lesznek, a legmegrendítőbb technológiai változás, amin valaha is keresztül fogunk menni. Úgyhogy nagyon értékes ágazatnak látom, ahol nagy összegeket fektetünk be mind az új vizorokba, mind a videojátékokba, de a jövőbe is tekintünk, és azt kérdezzük, hogy mi lesz ebből?” – mondta a Steam megalkotója néhány hónappal ezelőtt Új-Zélandon, egy beszélgetésben, amelyről most a Road to VR számolt be.

Így az elkövetkező hónapokban és években újabb, a Valve kézjegyét viselő javaslatok érkezésére számíthatunk. Ne feledjük, hogy a cég sikeresen piacra dobta a Valve Indexet, saját virtuális valóság hardverét is.

A Valve most emellett a Steam Deck bevezetésére összpontosít, amely egy olyan hordozható hardver, amely képes a PC-s játékok hatalmas katalógusának futtatására. Ennek megjelenését idén decemberre tervezték, de elhalasztották.

Forrás: eloutput

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu