Ismerős arc a Battlefield élén

A Battlefield franchise jövője talán most jó kezekben van, ugyanis az illető által alapított stúdió az utóbbi évtizedben létrehozott egy másik franchise-ot, ami mostanában csak egy spinoffon keresztül van életben…

 

A Battlefield 2042 csapata mondhatni ki is cserélődik, és erről régebben beszámoltunk már, de eddig kérdéses volt, hogy pontosan kik lépnek le, illetve kik veszik át a stafétabotot. A GameSpot beszámolt arról, hogy az Electronic Arts stratégiát és személyzetet vált a Battlefield franchise körül, ugyanis a Battlefield 2042 fogadtatása nem volt valami jó. A franchise főnöke innentől kezdve Vince Zampella lesz, akinek feltehetőleg földönkívüli származása lehet, hiszen ő a Respawn Entertainment (Titanfall) alapítója, továbbá az DICE Los Angeles vezetője is, úgyhogy… neki lesz dolga, nem is kevés.

Fogalmunk sincs, hogy Zampella mekkora befolyást kap a Battlefield felett, ugyanis Byron Beede megmaradt a franchise általános menedzsereként. Zampelláról Laura Miele, az Electronic Arts operatív igazgatója azt nyilatkozta, hogy kultúrameghatározó szórakoztatást teremt, ami a játékokon túl is hatással bír. Az egyik legnagyobb befolyással rendelkező, legtehetségesebb személyt tolnak át egy olyan fracnhise-ra, ami készen áll napjaink videojátékos korszakára. Ez egy kiemelten fontos pont szerinte a játéktörténelemben. Képes stúdiókat vezetni és fejlesztőket összehozni úgy, hogy páratlan, világszínvonalú élményeket teremtsen. Úgy hiszi, hogy a struktúrája, folyamatai és elgondolása eddig el nem ért szintekre emelheti a Battlefieldet, mert nála jobban senki sem ismeri a lövöldözős játékokat és az élő szolgáltatásos (live service) modellt.

Oskar Gabrielson, a DICE általános menedzsere közel öt évet töltött el a stockholmi stúdió csúcsán, továbbá majdnem egy évtizedig volt a cég általános menedzsere, de ő is távozik. A stúdió vezetését a majdnem tíz évig a Ubisoft Annecy-nél igazgatói posztot betöltő Rebecka Coutaz veszi át. Emellett a Battlefieldért mostantól nem csak a DICE lesz a felelős: az Electronic Arts több stúdióját is rá fogja állítani az IP-re. A Battlefield 2042 Portal módján dolgozó Ripple Effect egy új BF2042-es élményen dolgozik, míg az ex-Halo, ex-Disintegration Marcus Lehto vezette, még névtelen seattle-i csapat is a franchise-ra kanyarodik egy erősebb narratív elemmel rendelkező Battlefield-projekttel. Mind a két stúdió a 2042 javítgatására is beállt.

Miele szerint a Battlefield 2042 a franchise univerzumának kiterjesztésének alapköve, és így all-int mondott a kiadó a franchise-ra, amit ő az egyik legfontosabbnak és legértékesebbnek tart a játékiparban. Szeretnék, ha a teljes potenciálját meg tudják nyitni. Majd meglátjuk…

Forrás: Gamesindustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu