Menu

Ismerős arc a Battlefield élén

A Battlefield franchise jövője talán most jó kezekben van, ugyanis az illető által alapított stúdió az utóbbi évtizedben létrehozott egy másik franchise-ot, ami mostanában csak egy spinoffon keresztül van életben…

 

A Battlefield 2042 csapata mondhatni ki is cserélődik, és erről régebben beszámoltunk már, de eddig kérdéses volt, hogy pontosan kik lépnek le, illetve kik veszik át a stafétabotot. A GameSpot beszámolt arról, hogy az Electronic Arts stratégiát és személyzetet vált a Battlefield franchise körül, ugyanis a Battlefield 2042 fogadtatása nem volt valami jó. A franchise főnöke innentől kezdve Vince Zampella lesz, akinek feltehetőleg földönkívüli származása lehet, hiszen ő a Respawn Entertainment (Titanfall) alapítója, továbbá az DICE Los Angeles vezetője is, úgyhogy… neki lesz dolga, nem is kevés.

Fogalmunk sincs, hogy Zampella mekkora befolyást kap a Battlefield felett, ugyanis Byron Beede megmaradt a franchise általános menedzsereként. Zampelláról Laura Miele, az Electronic Arts operatív igazgatója azt nyilatkozta, hogy kultúrameghatározó szórakoztatást teremt, ami a játékokon túl is hatással bír. Az egyik legnagyobb befolyással rendelkező, legtehetségesebb személyt tolnak át egy olyan fracnhise-ra, ami készen áll napjaink videojátékos korszakára. Ez egy kiemelten fontos pont szerinte a játéktörténelemben. Képes stúdiókat vezetni és fejlesztőket összehozni úgy, hogy páratlan, világszínvonalú élményeket teremtsen. Úgy hiszi, hogy a struktúrája, folyamatai és elgondolása eddig el nem ért szintekre emelheti a Battlefieldet, mert nála jobban senki sem ismeri a lövöldözős játékokat és az élő szolgáltatásos (live service) modellt.

Oskar Gabrielson, a DICE általános menedzsere közel öt évet töltött el a stockholmi stúdió csúcsán, továbbá majdnem egy évtizedig volt a cég általános menedzsere, de ő is távozik. A stúdió vezetését a majdnem tíz évig a Ubisoft Annecy-nél igazgatói posztot betöltő Rebecka Coutaz veszi át. Emellett a Battlefieldért mostantól nem csak a DICE lesz a felelős: az Electronic Arts több stúdióját is rá fogja állítani az IP-re. A Battlefield 2042 Portal módján dolgozó Ripple Effect egy új BF2042-es élményen dolgozik, míg az ex-Halo, ex-Disintegration Marcus Lehto vezette, még névtelen seattle-i csapat is a franchise-ra kanyarodik egy erősebb narratív elemmel rendelkező Battlefield-projekttel. Mind a két stúdió a 2042 javítgatására is beállt.

Miele szerint a Battlefield 2042 a franchise univerzumának kiterjesztésének alapköve, és így all-int mondott a kiadó a franchise-ra, amit ő az egyik legfontosabbnak és legértékesebbnek tart a játékiparban. Szeretnék, ha a teljes potenciálját meg tudják nyitni. Majd meglátjuk…

Forrás: Gamesindustry

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu