Activision Blizzard: legalább egy tucatnyi tesztelőt küldött el a Raven Software

A minőségellenőröknek a kirúgás ellenkezőjét ígérte az Activision Blizzardhoz tartozó stúdió.

 

A The Washington Post írt arról, hogy legalább tizenkét, szerződéses (tehát nem „belsős”) játéktesztelő lett hirtelen elbocsátva, és ezt további leépítések követhetik a jövő héten. Az érdekesség ott kezdődik, hogy az Activision Blizzard ennek ellenkezőjét mondta nekik: áthelyezik őket egy partnerükhöz, a Volthoz, ami több juttatással járt volna, és a másfél dolláros órabérnöveléssel 18,5 dollárt (~5550 forintot) kerestek volna óránként (de azért az Egyesült Államokban az árak is többnyire magasabbak). Az egyik tesztelő a The Washington Postnak elmondta, hogy a projektvezetőjük nem is tudott e leépítésekről…

A Raven közösségi menedzserasszisztense, Austin O’Brien a Twitteren kifejezte csalódottságát, mert a Raven Software „meósainak” azt ígérte hónapokon keresztül, hogy az Activision Blizzard egy fizetési átszervezésen dolgozott, hogy nekik is több jövedelmük legyen. Erre a nap folyamán a csapat értékes tagjait egyenként behívták egy megbeszélésre, amiből az elbocsátásuk következett. Ez nem éppen emberi hozzáállás, hogy bárminemű figyelmeztetés nélkül, sőt, az ígéretekkel szemben kirúgásokkal élt az erről (is…) sajnos ismert kiadó. Ez morálromboló.

Idén például az eSporttal kapcsolatos alkalmazottak leépítését ejtette meg az Activision Blizzard, és 2019-ben is százas nagyságrendben történtek elbocsátások, miközben anyagilag rekordokat döntött a továbbra is Bobby Kotick vezette kiadó (körülötte pedig elég szépen forr a levegő, és erről írtunk már). Szintén 2019-ben 350 embert tett utcára az Electronic Arts, úgyhogy a játékiparban is eléggé gyakori a túlzottan profitorientált és a vezetők zsebeit embertelenül unfair módon megtömő mentalitás.

És ezt a Twitteren érzékelni is lehet. O’Brien tweetjét több mint négyezerszer retweetelték, ami jogos, ugyanis ahelyett, hogy a tervek szerint a Wisconsin államban található Madisonba átmozduljanak a tesztelők (ez volt ugyanis a terv), inkább egy fenékbe rúgást kaptak a PR tekintetében mostanában elég komoly vesszőfutást felmutató Activision Blizzardtól, ahol mintha semmi hajlandóság nem mutatkozik a vezetőség részéről, hogy legalább Kotickot elmozdítsák a helyéről.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu