Kitudódott a BioShock 4 helyszíne és korszaka?

A BioShock következő része készül, de hivatalosan nem nagyon közöl erről részleteket a Take-Two.

 

Régóta tudjuk, hogy készül a következő BioShock-játék, igaz, Ken Levine-nek (neki köszönhetjük a BioShock és a BioShock Infinite párosán kívül a Thiefet vagy a System Shock 2-t… és most a Ghost Story Games alatt csinál valamit) nem sok köze van hozzá. A játék a 2K (a Take-Two egyik leányvállalata, de egy kutya…) új, kaliforniai stúdiójában, a Cloud Chamberben készül, és eddig olyasmit hallottunk a projektről az álláshirdetéseken keresztül, hogy egy fejlődő sandbox világgal rendelkezik, RPG-szerű fejlődési rendszereket is használ, és kb. ennyiben ki is merül minden.

A Colin Moriartyhoz köthető Sacred Symbols podcasten a műsorvezető viszont meglepő részleteket árult el a következő BioShockról. Szerinte egy (más pletykák szerint földalatti) városban, Borealisban játszódik az Antarktiszon, időszakában pedig a hatvanas évekre tehetjük… úgyhogy kb. a hidegháború kellős közepén, egy igencsak „meleg” időpontban játszódik a sztori. A játéknak kódneve is van (Parkside), és Moriarty szerint a stúdió mindent megtesz, hogy eltalálja a játék hangulatát. Eléggé titkolóznak a játékkal kapcsolatban, de a Cloud Chamber tagjai jól tudják, hogy bármit is fognak kiadni, azt igenis össze fogják vetni Levine munkásságával (és ha már Levine, az ő játékát is a Take-Two fogja kiadni).

Ez még érdekes lehet, ha igaz, és ehhez kapcsolódhat egy weboldal, a theresalwaysalighthouse.com, magyarul „mindig van egy világítótorony”, ahol jelenleg csak egy erősen világító fényt láthatunk egy csillagos éjszakában. A site már viszonylag régóta talpon van, és végül nem is biztos, hogy köze van a BioShockhoz, de sosem lehet tudni főleg annak tudatában, hogy a Take-Two és a Cloud Chamber nagyon szűkszavú a BioShock visszahozásának kapcsán…

Mindez persze nem hivatalos, de a The Game Awardson esetleg hallhatunk az új, állítólag 2022-re időzített BioShockról (Unreal Engine 5-öt használó BioShock: Isolation?), hiszen, ha éppen napokkal azelőtt bukkant fel ez a pletyka is, az időzítés talán nem lehet véletlen.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu