Menu

Kitudódott a BioShock 4 helyszíne és korszaka?

A BioShock következő része készül, de hivatalosan nem nagyon közöl erről részleteket a Take-Two.

 

Régóta tudjuk, hogy készül a következő BioShock-játék, igaz, Ken Levine-nek (neki köszönhetjük a BioShock és a BioShock Infinite párosán kívül a Thiefet vagy a System Shock 2-t… és most a Ghost Story Games alatt csinál valamit) nem sok köze van hozzá. A játék a 2K (a Take-Two egyik leányvállalata, de egy kutya…) új, kaliforniai stúdiójában, a Cloud Chamberben készül, és eddig olyasmit hallottunk a projektről az álláshirdetéseken keresztül, hogy egy fejlődő sandbox világgal rendelkezik, RPG-szerű fejlődési rendszereket is használ, és kb. ennyiben ki is merül minden.

A Colin Moriartyhoz köthető Sacred Symbols podcasten a műsorvezető viszont meglepő részleteket árult el a következő BioShockról. Szerinte egy (más pletykák szerint földalatti) városban, Borealisban játszódik az Antarktiszon, időszakában pedig a hatvanas évekre tehetjük… úgyhogy kb. a hidegháború kellős közepén, egy igencsak „meleg” időpontban játszódik a sztori. A játéknak kódneve is van (Parkside), és Moriarty szerint a stúdió mindent megtesz, hogy eltalálja a játék hangulatát. Eléggé titkolóznak a játékkal kapcsolatban, de a Cloud Chamber tagjai jól tudják, hogy bármit is fognak kiadni, azt igenis össze fogják vetni Levine munkásságával (és ha már Levine, az ő játékát is a Take-Two fogja kiadni).

Ez még érdekes lehet, ha igaz, és ehhez kapcsolódhat egy weboldal, a theresalwaysalighthouse.com, magyarul „mindig van egy világítótorony”, ahol jelenleg csak egy erősen világító fényt láthatunk egy csillagos éjszakában. A site már viszonylag régóta talpon van, és végül nem is biztos, hogy köze van a BioShockhoz, de sosem lehet tudni főleg annak tudatában, hogy a Take-Two és a Cloud Chamber nagyon szűkszavú a BioShock visszahozásának kapcsán…

Mindez persze nem hivatalos, de a The Game Awardson esetleg hallhatunk az új, állítólag 2022-re időzített BioShockról (Unreal Engine 5-öt használó BioShock: Isolation?), hiszen, ha éppen napokkal azelőtt bukkant fel ez a pletyka is, az időzítés talán nem lehet véletlen.

Forrás: WCCFTech

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu