A Take-Two védjegy iránti követelést nyújt be az It Takes Two számára

Hazelight, kénytelen volt lemondani az It Takes Two védjegy tulajdonjogáról, miután a Take-Two Interactive keresetet nyújtott be a szerzői jogok állítólagos megsértése miatt

 

 

A neves kiadó, a Take-Two Interactive, amely a Rockstar Games és a 2K Games kiadóit is soraiban tudhatja, beperelte a Hazelightot a védjegy használatáért legújabb videojátékához, nem sokkal az It Takes Two márciusi megjelenése után. Az Eurogamer most felkapta a jogi csatát, amelynek közvetlen eredménye, hogy Josef Fares stúdiójának le kellett mondania a játék nevének tulajdonjogáról, és lemondó levelet nyújtott be az amerikai szabadalmi hivatalhoz.

A stúdió szóvivője szerint a Hazelight reméli, hogy ezzel a lépéssel megoldódott a jogi vita, amelyet a Take-Two Interactive a két név hasonlóságára való tekintettel kívánt folytatni, ha nem történik intézkedés. Ugyanez a személy azonban tisztázza, hogy „nem adhatnak ki nyilatkozatokat folyamatban lévő vitákról”, tehát lehet, hogy ez az ügy még nem ért véget.

A Hazelight egyelőre az It Takes Two védjegye nélkül maradt, és nem tudjuk, hogy lesznek-e további következményei, például a játék nevének esetleges megváltoztatása, vagy hogy ez bármilyen módon befolyásolja-e a nemrég világszerte a megjelenése óta eladott hárommillió példányt meghaladó, és számos díjra, például a The Game Awards 2021-re jelölt cím marketingjét.

Nem ez az első eset, hogy a Take-Two Interactive hasonló lépéseket tesz olyan cégekkel vagy márkákkal szemben, amelyek neve valamelyest hasonlít szellemi tulajdonainak nevéhez: a vállalat hasonló panaszokat küldött már olyan vállalkozásoknak, mint a Starrocks vagy a Max Fayne márka, a Think Like A Rockstar jegybolt vagy a Rockstar Axe Throwing, egy baltadobáló hely. Az iparágban több hasonló eset is van, olyan cégeket érintve, mint a Bethesda, amely olyan videojátékokat, mint a Scrolls vagy a Praey for the Gods, felszólított, hogy változtassák meg a címüket, hogy ne sérüljön a The Elder Scrolls vagy a Prey franchise-ok szellemi tulajdona.

Az It Takes Two jelenleg még elérhető PS5-re, Xbox Series X/S-re, PS4-re, Xbox One-ra és PC-re.

Forrás: vandal

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu