The Last of Us remake: egy állásajánlat nem tévedhet

A Naughty Dog körül több érdekességet meg lehet figyelni például a The Last of Us remake-et , ha egy kicsit jobban odafigyelünk.

 

A „pajkos kutyák” mostanában nem nagyon mutatják meg, hogy min dolgoznak. Elvileg a tavaly nyáron PlayStation 4-re megjelent The Last of Us Part II-ből kimaradt többjátékos Factions az egyik projektjük lehet, meg készülget a HBO-nak a játékból a sorozatadaptáció, de kb. ennyiben ki is merül a hivatalos információáradat (már ha ezt lehet annak nevezni…).

Az OpAttack írt róla (majd törölte… nem tudjuk emiatt linkelni), hogy a Naughty Dog egy technikai játéktervezőt keres, akinek a feladata nem lesz egyszerű: a már létező játékmenetes rendszereket egy új frameworkbe (keretrendszerbe) kellene átültetnie. Ez pedig eléggé egy remake-re jellemző lépés: ott ugye az alapok megvannak, de át kell mozgatni a tartalmat valami modernebb technológiára. Igaz, az álláshirdetés nem csak a Naughty Dogra szól, hanem több PlayStation-stúdióra, de ez nem lehet egy véletlen egybeesés az eredetileg 2013-ban PlayStation 3-ra, majd egy évvel később, Remastered alcímmel PlayStation 4-re is megjelent The Last of Us esetében.

A stúdió álláshirdetései közül egyre még felhívnánk a figyelmet. A jellemzést magyarra fordítva közöljük: „Vágj bele a Naughty Dog legújabb kalandjába: a stúdió első önálló többjátékos játékába! A jellegzetes, történetközpontú játékainkkal megegyező ambíciót és minőséget szeretnénk átültetni ebbe az önálló multiplayer projektbe. Ezért keresünk egy tapasztalt, kreatív és együttműködő monetizációs tervezőt, aki segít nekünk egy hihetetlen, játékosbarát gazdasági rendszer kiépítésében. Ebben a pozícióban lehetőséged lesz arra, hogy rendkívül innovatív legyél, és az alapoktól felépített, kategóriájában legjobb gazdasági rendszer kifejlesztésével nyomot hagyj.”

Ez értelemszerűen a The Last of Us Part II-től függetlenedő, és korábban is már pletykált The Last of Us: Factionst takarja, hiszen a játék már jó másfél éve, hogy megjelent PlayStation 4-re, és a stúdió azóta sem adta ki a multiplayer elemet, amit amúgy a nagy ambíciók és elképzelések miatt „függetlenítettek”…

Forrás: PSU, PSU

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu