Menu

Az Overwatch stílusát követheti a Battlefield következő része?

Az angolul „hero shooter”, magyarul pedig talán megkülönböztethető karakterekkel rendelkező lövöldözős játék (ugyanis a hős szubjektív fogalom…) stílusára kanyarodhat a Battlefield sorozat következő része.

 

Tom Henderson a Twitteren azt írta, hogy a hero shooter műfaj felé fog tapogatózni a Battlefield következő része (amit jelen állás szerint 2023 végére időzíthet az Electronic Arts). Ez nem jelenti azt, hogy a mostani specialistákat a DICE elfelejti, hanem tovább fogja a stúdió gondolni a koncepciójukat. A battle royale műfaj alkalmazásával az Electronic Arts és a DICE célja az volt, hogy ebbe az irányba megtegye az első lépést, csak a kivitelezés balul sült el.

Henderson persze gyorsan kiemelte, hogy mivel az ő értesülése sem hivatalos, ne vegyük 100%-osan komolyan, amit ír, de amit a hét folyamán hallott a Battlefield berkeiből, nem beszélve az utóbbi időszakban látott bejelentéseket (átszervezésekről és távozásokról is szó volt már), szerinte teljesen logikus lenne ez a stílus- és műfajbeli változtatás. A Battlefield 2042 irányzéka is eléggé korán eltért, de nem véli úgy, hogy újabb módosítás következhet be ezzel kapcsolatban.

A Battlefield 2042 rajtja finoman szóval rögös volt (erről írtunk is: a Steamen kb. a szégyenpadnak megfelelően rossz értékelésekkel indult el), de a pletykák szerint az első héten több mint négy millió példányban kelt el. (Itt azért segíthet az, hogy cross-gen játékról van szó, azaz a PlayStation 5 és Xbox Series páros mellett PlayStation 4-re és Xbox One-ra is kapható, igaz, visszafogottabb kiadásban) A megjelenés után kétszer több játékosa volt, mint a Battlefield V-nek, de Gabe Newell digitális platformján ezt gyorsan zuhanó tendencia követte.

Legutóbb részletesebben beszámoltunk a Battlefield átszervezéséről, úgyhogy itt csak annyit írunk, hogy Vince Zampella (Respawn Entertainment alapító-vezet; DICE Los Angeles vezető…) kezébe adta a kiadó a franchise ostorát. De ha valóban 2023 végére tervezik a következő részt, nem lesz az elsietett…?

Forrás: PSL

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu