Az Overwatch stílusát követheti a Battlefield következő része?

Az angolul „hero shooter”, magyarul pedig talán megkülönböztethető karakterekkel rendelkező lövöldözős játék (ugyanis a hős szubjektív fogalom…) stílusára kanyarodhat a Battlefield sorozat következő része.

 

Tom Henderson a Twitteren azt írta, hogy a hero shooter műfaj felé fog tapogatózni a Battlefield következő része (amit jelen állás szerint 2023 végére időzíthet az Electronic Arts). Ez nem jelenti azt, hogy a mostani specialistákat a DICE elfelejti, hanem tovább fogja a stúdió gondolni a koncepciójukat. A battle royale műfaj alkalmazásával az Electronic Arts és a DICE célja az volt, hogy ebbe az irányba megtegye az első lépést, csak a kivitelezés balul sült el.

Henderson persze gyorsan kiemelte, hogy mivel az ő értesülése sem hivatalos, ne vegyük 100%-osan komolyan, amit ír, de amit a hét folyamán hallott a Battlefield berkeiből, nem beszélve az utóbbi időszakban látott bejelentéseket (átszervezésekről és távozásokról is szó volt már), szerinte teljesen logikus lenne ez a stílus- és műfajbeli változtatás. A Battlefield 2042 irányzéka is eléggé korán eltért, de nem véli úgy, hogy újabb módosítás következhet be ezzel kapcsolatban.

A Battlefield 2042 rajtja finoman szóval rögös volt (erről írtunk is: a Steamen kb. a szégyenpadnak megfelelően rossz értékelésekkel indult el), de a pletykák szerint az első héten több mint négy millió példányban kelt el. (Itt azért segíthet az, hogy cross-gen játékról van szó, azaz a PlayStation 5 és Xbox Series páros mellett PlayStation 4-re és Xbox One-ra is kapható, igaz, visszafogottabb kiadásban) A megjelenés után kétszer több játékosa volt, mint a Battlefield V-nek, de Gabe Newell digitális platformján ezt gyorsan zuhanó tendencia követte.

Legutóbb részletesebben beszámoltunk a Battlefield átszervezéséről, úgyhogy itt csak annyit írunk, hogy Vince Zampella (Respawn Entertainment alapító-vezet; DICE Los Angeles vezető…) kezébe adta a kiadó a franchise ostorát. De ha valóban 2023 végére tervezik a következő részt, nem lesz az elsietett…?

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu