Az Xbox Cloud Gaming játékosok 20%-a csak érintésvezérlést használ a játékokhoz

A Xbox Cloud Gaming már több mint 100 játékot adaptált ezekhez az irányításhoz

 

 

Az Xbox Game Pass Ultimate xCloud szolgáltatásának elindítása óta folyamatosan kap frissítéseket és kompatibilitást az új rendszerekkel. Az Xbox felhő lehetővé teszi, hogy a videojátékok széles katalógusát élvezhessük az eszközeinkről streameléssel. Bár a szolgáltatás érkezését úgy jelentették be, hogy a figyelem egy része a játék vezérlésére szolgáló külső perifériákra irányult, az igazság az, hogy sok felhasználó a mobilkészülékének érintésvezérlését használja elsődlegesen.

Monty Hernandez, az Xbox vezető programmenedzsere a The Verge-nek adott interjúban reflektált erre. „Az Xbox Cloud Gaming felhasználóink húsz százaléka használja az érintésvezérlést kizárólagos játékmódként,” – mondta Hernandez. „Ezért fontos számunkra, hogy az általunk kiadott érintésvezérlésű játékok relevánsak legyenek, és ami még fontosabb, hogy jól működjenek ezekkel a vezérlőkkel.”

Ez a statisztika még megdöbbentőbbé válik a játékok egyik csoportjában, ahol a kizárólag érintésvezérléssel játszó játékosok körében elérte a harminc százalékot. Ezek között vannak lassú tempójú címek, amelyek nem igényelnek nagy sebességet vagy precizitást az irányítással, de vannak köztük meglehetősen igényes akciójátékok is, ami sokat elmond az irányítás csiszoltságáról. Ezek a legtöbbet játszott játékok kizárólag érintésvezérléssel:

  • Hades
  • New Super Lucky’s Tale
  • Yakuza: Like a Dragon
  • Scarlet Nexus
  • Dragon’s Quest XI
  • Minecraft Dungeons
  • Football Manager 2022 Xbox Edition

 

„Átlagosan kétszeres növekedést tapasztaltunk az Xbox Cloud Gaming-en keresztül elérhető, érintésvezérlést megvalósító címek használatában, minden műfajban” – mondta Hernandez. Ez a megnövekedett érdeklődés sok fejlesztőt vezetett ahhoz, hogy ilyen vezérlők hozzáadásán dolgoznak, és már látunk is néhány lenyűgöző konfigurációt, egyedi ikonokkal és stílussal kiegészítve. Az Xbox Cloud Gaming fejlesztései nem korlátozódtak a vezérlőkre, a vizuális minőséget érintő fejlesztéseket is kaptunk, például a Clarity Boostot, a Microsoft Edge Canary szűrőjét.

Forrás: vandal

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu