Menu

Az Activision Blizzard nem vesz részt a The Game Awardson

Azt leszámítva, hogy a Call of Duty révén két jelölést kapott a mostanában csak a botrányai miatt hallott kiadó, az Activision Blizzard nem képviselteti magát a héten érkező The Game Awards rendezvényen.

 

Napokra vagyunk az évzárónak is tekinthető The Game Awards 2021-től, és Geoff Keighley, a rendezvény szervezője a Twitteren megerősítette, hogy a jelöléseken túl a még mindig Bobby Kotick által vezetett cégnek semmi köze nem lesz a műsorhoz, ugyanis Keighley szerint a The Game Awards a játékipar ünneplésére szolgál.

Keighley hozzátette, hogy a játékipar a szórakoztatóipar legnagyobb formátuma a világon, és nincsen hely a kihasználásnak, zaklatásnak, vagy levadászó gyakorlatoknak a cégekben vagy a közösségekben. Azt is tudja, hogy egy olyan nagy platformról van szó, ami képes felgyorsítani és inspirálni a változásokat. Emellett pedig mindenki elkötelezett, de ehhez mindenkinek együtt kellene működnie, hogy egy jobb, befogadóbb környezet jöhessen létre, és így mindenki biztonságban érezheti magát, hogy a világ legjobb játékait el tudja készíteni.

A közleménye előtt a The Washington Postnak is adott egy interjút, és itt a sajtóorgánum közvetlenül rákérdezett arra, hogy a botrányos kiadónak mekkora szerepe lesz a The Game Awardsban. Itt Keighley azt nyilatkozta, hogy az alkalmazottakat és a fejlesztőket akarják támogatni, és eléggé óvatosan kell gondolkodni a következő lépésről. A hat nagy beígért bejelentés mellett biztosra vehetjük, hogy az Activision Blizzard két, már bejelentett, és régóta várt játéka, a Diablo IV és az Overwatch 2 nem lesz a rendezvényen látható, és ugye korábban arról is írtunk, hogy a BlizzCon is inkább elmarad a megállíthatatlannak tűnő botrányok miatt.

Itt, a végén azért megemlítjük, hogy a Call of Duty a legjobb eSport-játékok jelöltjeinek egyike, továbbá a Call of Duty: Warzone a legjobb, folytatólagosan támogatott játékok jelöltjei között található. Valószínűleg egyet csak meg fog nyerni a kiadó, egyfajta vigaszdíjként. Nem lenne olyan nagy meglepetés… pláne mert Rob Kostich, az Activision elnöke ott ül a The Game Awards igazgatóságában, igaz, a jelölésekben nem volt szerepe ennek a testületnek.

Forrás: PCGamer

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu