Az Activision Blizzard nem vesz részt a The Game Awardson

Azt leszámítva, hogy a Call of Duty révén két jelölést kapott a mostanában csak a botrányai miatt hallott kiadó, az Activision Blizzard nem képviselteti magát a héten érkező The Game Awards rendezvényen.

 

Napokra vagyunk az évzárónak is tekinthető The Game Awards 2021-től, és Geoff Keighley, a rendezvény szervezője a Twitteren megerősítette, hogy a jelöléseken túl a még mindig Bobby Kotick által vezetett cégnek semmi köze nem lesz a műsorhoz, ugyanis Keighley szerint a The Game Awards a játékipar ünneplésére szolgál.

Keighley hozzátette, hogy a játékipar a szórakoztatóipar legnagyobb formátuma a világon, és nincsen hely a kihasználásnak, zaklatásnak, vagy levadászó gyakorlatoknak a cégekben vagy a közösségekben. Azt is tudja, hogy egy olyan nagy platformról van szó, ami képes felgyorsítani és inspirálni a változásokat. Emellett pedig mindenki elkötelezett, de ehhez mindenkinek együtt kellene működnie, hogy egy jobb, befogadóbb környezet jöhessen létre, és így mindenki biztonságban érezheti magát, hogy a világ legjobb játékait el tudja készíteni.

A közleménye előtt a The Washington Postnak is adott egy interjút, és itt a sajtóorgánum közvetlenül rákérdezett arra, hogy a botrányos kiadónak mekkora szerepe lesz a The Game Awardsban. Itt Keighley azt nyilatkozta, hogy az alkalmazottakat és a fejlesztőket akarják támogatni, és eléggé óvatosan kell gondolkodni a következő lépésről. A hat nagy beígért bejelentés mellett biztosra vehetjük, hogy az Activision Blizzard két, már bejelentett, és régóta várt játéka, a Diablo IV és az Overwatch 2 nem lesz a rendezvényen látható, és ugye korábban arról is írtunk, hogy a BlizzCon is inkább elmarad a megállíthatatlannak tűnő botrányok miatt.

Itt, a végén azért megemlítjük, hogy a Call of Duty a legjobb eSport-játékok jelöltjeinek egyike, továbbá a Call of Duty: Warzone a legjobb, folytatólagosan támogatott játékok jelöltjei között található. Valószínűleg egyet csak meg fog nyerni a kiadó, egyfajta vigaszdíjként. Nem lenne olyan nagy meglepetés… pláne mert Rob Kostich, az Activision elnöke ott ül a The Game Awards igazgatóságában, igaz, a jelölésekben nem volt szerepe ennek a testületnek.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu