Barbara Broccoli, a James Bond-filmek producere ígéri: „Bond visszatér”

MOZI HÍREK – Barbara Broccoli biztosította a rajongókat: James Bondot, az ikonikus 007-es ügynököt azután is látjuk majd a képernyőn, hogy Daniel Craig visszavonult a szereptől.

 

 

Amikor bejelentették, hogy Daniel Craig utolsó szerepe James Bond szuperkémként a Nincs idő meghalni című filmben lesz, találgatások indultak arról, hogy vajon tényleg fogjuk-e még látni a karaktert ebben a formában széles vásznon. Egyesek úgy spekulálta, hogy a jövőben nemet lecserélik a karakter nemét, vagy teljes mértékben, a felismerhetetlenségig átírják a figurát.

Barbara Broccoli, a Bond-franchise régi producere a múlt hónapban megerősítette, hogy James Bond férfi karakter volt és marad; ahogy ezt szombaton a Deadline Contenders New York-i filmes rendezvényén megismételte, hozzátéve: a karakter hamarosan visszatér.

„Majd kitaláljuk, de vissza fog térni. Biztosak lehetnek benne, hogy James Bond visszatér”.

Broccoli mellett a rendezvényen Michael G. Wilson, a No Time to Die producere, Chris Corbould, a speciális effektek felügyelője, Mark Tildesley látványtervező és Rami Malek, az egyik főszereplő is beszélt a filmről, amely a múlt hétvégéig több mint 756 millió dollárt hozott világszerte, és ezzel a Covid-korszak legnagyobb hollywoodi kasszasikere lett.

Barbara Broccoli így nyilatkozott: „Nagyon fontos volt számunkra, hogy ezt a filmet a mozikban is vetítsék, mert gyönyörű tájképet mutat be… A filmet vizuálisan is csodaszépen megtervezték és leforgatták. Annyira örülünk, hogy a mozikban, széles vásznon is látható.”

Wilson megjegyezte: „Olyan szerencsések vagyunk, hogy eltaláltuk az aranypontot, és a megfelelő időben került a mozikba, és a közönség készen állt arra, hogy újra visszatérjen a nézőtérre, és ott lássa a filmeket, ahol megérdemlik, a moziban.”

A film által felállított számos rekord között említhető, hogy a nyitójelenet, amely általában egy hosszabb akciójelenetnek van fenntartva, teljes 25 percig tart, mielőtt a nyitócímek leperegnének, és elsősorban Lea Seydoux Madeleine-jének történetét meséli el, valamint a közönség először ismerkedhet meg Rami Malek főgonoszával Mindez Wilson szerint a film szempontjából elengedhetetlen volt:

„Eltart egy darabig, mire elkezdődik a film – és ez a 25 perc a címek előtt, azt hiszem, rekordot jelent számunkra -, de szerintem így kellett lennie, mert szükség volt erre a háttértörténetre, hogy valóban elmesélhessük a film teljes sztoriját.”

Bár voltak olyan pillanatok, amikor a Bond-franchise nem tudott megállapodni a komor és földhözragadt hangvétel, illetve a teljesen túlzásba vitt fantázia között, ám a csapat nagyon is odafigyelt arra, hogy ezúttal a nagy, szórakoztató akciójelenetek mellett a mögöttes történetet is megkapja a szükséges relevanciát.

„Nagyon fontos, hogy az összes akció a valóságon alapuljon” – magyarázta Corbould. „A James Bond-filmeknél mindig is az volt a mantránk, hogy ne legyünk túl fantasztikusak, de ezt sikerült is elérnünk… a DB5-ös üldözés, a befejező jelenet, a süllyedő halászhajó, mind nagyon erős dolgok voltak, és nagyon fontos, hogy a speciális effektek ne legyenek fantasztikusak, és ne szakítsanak el minket a forgatókönyvtől és a karakterektől.”

Tildesley így folytatta: „Szerintem az a nehéz, érdekes dolog, hogy megpróbáljuk a kettőt úgy összeszőni, hogy a díszlet vagy az effektek segítsék a történetet, és ne csak a történet kedvéért legyenek.”

Broccoli már korábban világossá tette, hogy szeretné, ha a közönség kiélvezhetné Daniel Craig hattyúdalát, mielőtt elkezdődik az utódkeresés; és bár lehet, hogy még néhány évet várnunk kell, ameddig Bond újra berobban a képernyőkre, de úgy úgy tűnik, James Bondnak és a franchise-nak sincs ideje meghalni…

Forrás: Deadline

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu