Kényszerpihenőt kapott a hétvégére a Halo subredditje

A Halo Infinite multiplayer bétája (még két napig abban marad, ugyanis a 343 Industries és a Microsoft november 15-én meglepetésszerűen elindította a játék free-to-play többjátékos szegmensét…) nagy internetes diskurzust indított el annak minősége és tartalmi kínálata miatt. Csak ez elfajult, így a Halo subredditjének moderátorai a hétvégére lakatot vágtak az egészre, mert a felhasználók nem tartották be a megfelelő hangnemet…

 

A moderátorok üzenetében azt olvashatjuk, hogy néhány felhasználó halálos fenyegetésekkel élt, és doxxolt (megosztotta más júzerek személyes adatait, ezt jelenti a fogalom), és ezért ideiglenesen bezárják a r/Halo kapuit, hogy az emberek talán le fognak nyugodni ettől a lépéstől, és így újra el tudják indítani a beszélgetést a Halo Infinite megjelenése előtt. Hozzátették, hogy mégis csak egy videojátékról van szó, és az ilyen szintű vitriolt jogosulatlannak tekintik. (És ezzel mi is egyetértünk, nem kell ennyire komolyan venni.)

Például az robbantotta ki ezt, mert felfedezték, hogy offline több játékmód is elérhető titokban, és kb. minden második, harmadik poszt adok-kapok volt a felhasználók között. És ezt ráadásul tényleg napokra a Halo Infinite bolti megjelenése előtt összehozni eléggé szomorú. A Battle Pass kicsi, és sokáig tart a teljesítése, aztán a megnyitható tárgyak, a mikrotranzakciók, a játékmódok, a felhasználók számára nem lehetséges módválasztás… elég sok téma megfordult a Halo subredditjén kritika gyanánt.

Ezek után nem lenne sokkoló hatású, ha az újranyitás után rövid időn belül megint ugyanaz történne, mint az előző héten, de mi nem tudunk mást tenni, csak hátra fogunk dőlni, és követjük a cirkuszon. A Halo Infinite amúgy december 8-án jelenik meg teljes formájában (a sztorimóddal együtt; a külföldi sajtó értékelése sok helyen 9/10 és 10/10…) Xbox Seriesre, Xbox One-ra, illetve PC-re (Steamen és Microsoft Store-on egyaránt).

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu