Halo Infinite-hírek: Craig-mém és nem-megismételhető küldetések

Megjelent végre a Halo Infinite, mi pedig rögtön két érdekes hírrel is szolgálhatunk, a játékosok első benyomásai alapján.

 

 

Alig néhány órája elérhető a Halo Infinite végleges verziója, de a rajongók már most szembesültek két érdekes – egy vicces és egy kevésbé szórakoztató – ténnyel a 343 Industries legújabb üdvöskéjében.

 

Vicces utalás Craigre

 

A brutális alak már a béta megjelenése után ikon lett, és a 343 Industries a végtermékben sem feledkezett meg róla: Craig egy vicces kikacsintáson keresztül tűnik fel a Halo Infinite-ben. Miután népszerűsége megnőtt, sőt, egészen Phil Spencer pólójáig jutott, várható volt, hogy a játékban is találunk majd utalást a karakterre, és ez meg is történt.

Mindez néhány nappal ezelőtt derült ki, amikor páran idő előtt megkapták a Halo Infinite kampányát. Most, hogy a játék hamarosan sokkal több gamerhez is eljut, eláruljuk, hol találhatod meg magadnak ezt a vicces kis kikacsintást. Ne aggódj az esetleges spoilerek miatt, mert nem árulunk el olyan részleteket, amelyek tönkretehetik az élményt.

 

 

Craig vonzó, baltával faragott fizimiskája

 

 

Hol van Craig? Amikor elkezded a kampány negyedik küldetését, látni fogsz egy nagyon magas tornyot. Ha felmászol a tetejére, és alaposan szemügyre veszed az egyik falat, akkor kiderül, hogy Craig mit is csinál, mióta leáldoztak harcos napjai. Ez a vadállat úgy döntött, hogy lemond minden fegyveréről, és rocksztárrá válik…

A falon egy posztert láthatsz, amely Craig turnéját, a „Zeta Halo Tour”-t részletezi. Megtalálhatod néhány legnagyobb slágerét tartalmazó albumát is, mint például az „I Am So Famous”, „I Smile Inside”, „I Got Tears Last Summer” és más felvételeket.

Miután bemutatták a Halo Infinite első gameplay felvételeit, Craig nagyon híres lett az alacsony felbontású modelljéről, ami inkább nevetést, mint undort váltott ki a játékosokból. Most azonban a 343 Industries csiszolt kicsit a karakter megjelenésén, aki teljesen máshogy néz ki. Ezzel együtt kedves a 343 Industries részéről, hogy a játék kampányában megörökítette a mémjét.

 

Egyes küldetéseket nem lehet újrajátszani?

 

Habár elég sokat csúszott a Halo Infinite, sajnos úgy tűnik, azért maradtak benne bugok bőven. A 343 Industries ígérete szerint azonban Master Chief legújabb kalandja is frissülni fog extra tartalmakkal és a franchise ikonikus jellemzőivel, amit a küldetések újrajátszásának lehetőségével láthatunk majd. Ugyanis a játék egyelőre nem teszi lehetővé, hogy visszatérjünk a minden egyes epizódjához.

Így nyilatkozott a Microsoft egyik képviselője a Polygonnal folytatott beszélgetésben, ahol arról számoltak be, hogy ez a mára már klasszikusnak számító funkció hiányzik a sorozatból:

„A játék befejezése után lehetőséged van folytatni a tágabb környezet felfedezését, de az olyan küldetéseknél, mint az első kettő, ahol még nem vagy a ringben, nem játszhatod újra őket ugyanabból a mentési fájlból.”

Ez azonban nem jelenti, hogy a 343 Industries végleg lemondott volna erről a lehetőségről, hiszen tisztában vannak vele, hogy ez már a Halo lényegéhez tartozik. Máris igyekeztek megnyugtatni a közösséget, és ígéretet tettek egy jövőbeli frissítésre, amely bevezeti majd ezt a funkciót – kommentálja a The Verge: „Még nem jelentettünk be dátumot, de dolgozunk rajta” – magyarázta Paul Crocker, a 343 Industries társ-kreatív igazgatója. „Ezért hoztunk egy olyan döntést, hogy javítunk az egyjátékos kampány minőségén, hogy alapból a lehető legerősebb legyen, és további funkciókkal bővíthessük.”

Úgy tűnik tehát, hogy a küldetések újrajátszásának lehetősége még egy kicsit várat magára a Halo Infinite-ben, ami a kooperatív kampányra és a Forge módra is igaz. Ráadásul a 343 Industries nem mulasztja el, hogy extra tartalmakkal támogassa a kalandot, hiszen a multiplayer több olyan játékmódot is rejt, amelyek később kerülnek majd be a játékba. A fizikai kiadásról azonban egyelőre nem érkeztek további hírek.

Forrás: Polygon, The Verge

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu