A Moon Studios igazgatója kritizálja a Microsoftot, amiért nem ad ki exkluzív játékokat minden platformon

Az Ori fejlesztő szerint a Microsoft határok nélküli játékot akar, de „mesterséges korlátokat” állít a rivális platformokkal szemben

 

 

Thomas Mahler, a Moon Studios kreatív igazgatója Phil Spencert vette célkeresztbe. A kreatív igazgató azt állítja, hogy új játékát többek között azért finanszírozza a Private Division és nem a Microsoft, mert csak így lesz minden platformon elérhető. Mindez a Bungie híres on-the-go beszélgetésére utal, amely téma éppen a Halo Infinite megjelenése után néhány nappal került előtérbe.

„Egy platformtulajdonosnak dolgozó fejlesztőként nyilvánvalóan arra korlátozod magad, ami a platformtulajdonosnak a leginkább előnyös. Szerintem a Bungie-t az érdekelte, hogy saját platformot hozzon létre, egy olyan játékot, amit az emberek mindenhol, minden rendszeren játszhatnak, valamit, ahol a játékosok globálisan kapcsolódnak egymáshoz. Nincsenek határok. Ez a Microsoftnál még ma sem lenne lehetséges. Nem lenne baj, ha a Microsoft több százmillió dollárt költene egy olyan játékra, amit a fejlesztő a Playstation 5-re is át akar portolni, hogy mindenki együtt játszhasson? Kötve hiszem.”

Mahler a megjegyzéseit az Xbox-főnök Phil Spencerrel készített Axios-interjúra reagálva tette, amelyben a vezető azt állította, hogy a mai Microsoft képes lett volna megtartani a Halo fejlesztő Bungie-t, amely 2007-ben vált el a Microsofttól. Mahler úgy véli, Spencer nem érti, hogy a Bungie azért akart szakítani, mert mindenki számára akartak játékokat készíteni. A Microsoftnak viszont olyan elképzelése van a korlátlan játékról, ami nem egyezik a tetteivel.

„Szerintem a Microsoft ebben a furcsa „kő és kő között” helyzetben van, ahol azt mondják, hogy ez az a vízió, amit a jövőben látni szeretnének, nincsenek mesterséges falak, nincsenek határok, de aztán nem feltétlenül ennek megfelelően cselekszenek, szerintem leginkább azért, mert a többi fél nem játszik velük” mondta Mahler. „A Microsoft valószínűleg tovább haladna ebbe az irányba, ha más felek is részt vennének benne, például ha a Nintendo/Sony megengedné, hogy néhány játékuk Xboxon is játszható legyen, de az iparág jelenleg még nem tart ott. Ezek a vállalatok még mindig nagyon hisznek a falakkal körülvett kertekben, és félnek a változástól… hát legyen.”.

Forrás:  generacionxbox

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu