A Ubisoft elindítja első NFT-jét, amely a Ghost Recon: Breakpointban debütál majd

A Ubisoft bejelentette a Ubisoft Quartz-ot, egy új platformot, amelyen a játékosok megszerezhetik a Digits-et, az első játszható NFT-ket egy AAA játékban

 

 

Nyilvánvalóan csak idő kérdése volt, hogy egy játékgyártó cég mikor lép be erre a területre, és úgy tűnik, hogy a Ubisoft lett az első a Ubisoft Quartz platform elindításával, amely a digitális eszközök, konkrétan az NFT-k cseréjének szentelt. Ezek a digitális eszközök a Digits névre hallgatnak, és egy már létező Ubisoft-címben debütálnak majd. A Ghost Recon: Breakpoint című harmadik személyű lövöldözős játékról van szó, amely 2019 júliusában jelent meg, és vegyes fogadtatásra talált a játékosok körében.

A többi NFT-hez hasonlóan ezek a digitális eszközök is a blockchain technológiát használják a tulajdonjog igazolásához és a játékon kívüli értéket generálnak, a Ubisoft szerint a cél az, hogy visszaadják a felhasználóknak „azt az értéket, amit az online töltött idővel generálnak”.

Minden egyes számjegy egy egyedi gyűjtőeszköz, saját sorozatszámmal, amelyet mások is láthatnak a játékban, és nyomon követi a jelenlegi és korábbi tulajdonosokat. Ezek a játékbeli gyűjtőeszközök lehetővé teszik a játékosok számára, hogy személyre szabják élményeiket és „stílusosan teljesítsék küldetéseiket”, és minden egyes digithez tartozik egy tulajdonosi tanúsítvány, amelyet a Ubisoft független közössége által működtetett decentralizált technológián, a blockchain-en tárolnak. A Digits segítségével a tárgyak többé nem kötődnek a játékos leltárához, mivel harmadik féltől származó platformokon más jogosult játékosok számára megvásárolhatóvá tehetőek.

„Hosszú távú erőfeszítéseink során megértettük, hogy a blockchain decentralizált megközelítése hogyan teheti a játékosokat valóban a játékaink érdekeltjeivé, méghozzá olyan módon, amely az iparágunk számára is fenntartható, és az általuk az eltöltött idő, a megvásárolt tárgyak vagy az online létrehozott tartalmak által létrehozott értéket visszaadja a kezükbe” – mondta Nicolas Pouard, a Ubisoft stratégiai innovációs laboratóriumának alelnöke.

Ami a környezetvédelmi aggályokat illeti, a Ubisoft blockchain technikai igazgatója, Didier Genevois tisztázta, hogy a használni kívánt hálózat, a Tezos minden egyes tranzakcióhoz ugyanannyi energiát fogyaszt, mint egy 30 másodperces videó.

Annak érdekében, hogy a játékosok teljes mértékben kihasználhassák a Digitset, a Ubisoft Quartz csak olyan játékosok számára lesz elérhető, akik megfelelnek a következő jogosultsági feltételeknek: a Ghost Recon Breakpointot játsszák a Ubisoft Connect PC-n, elérik a játékban a legalább 5. XP szintet, és legalább 18 évesek.

A Ubisoft Quartz december 9-től lesz elérhető a bétában az Egyesült Államokban, Kanadában, Spanyolországban, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Belgiumban, Ausztráliában és Brazíliában. A kísérlet december 9-én, december 12-én és december 15-én három ingyenes Digits osztással indul, hogy az  első játékosokat megjutalmazzák. A Digiteket a Ubisoft Quartz platformján lesznek elérhetők, és a Ghost Recon Breakpointon belül lehet velük játszani. A további dropokat 2022 elejére tervezik, a további részleteket később osztják meg.

Forrás: beahero

 

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu