Activision Blizzard: zaklatásos ügy, hatalmas kártérítési alapot követel egy neves ügyvéd!

Most már tényleg magáért beszél, ami az Activision Blizzarddal kapcsolatban történik.

 

Ha nem lett volna elég a legutóbb kialakult Raven Software-nél esedékes minőségellenőrök elbocsátása, majd az abból fakadó tüntetés, amit aztán több stúdió is magára vállalt, itt van még egy történet. Lisa Bloom egy neves ügyvédnek tekinthető, és ő egyfajta sajtókonferenciát tartott az Instagramon Christine-nel. A vezetéknevét jobb is, ha nem tudjuk, a magántitok védelme őt is megérdemli, és mivel ő egy áldozat, jobb is, ha tiszteletben tartjuk.

Idézzük is magyarra fordítva, hogy mit is mondott: „A Blizzardnál dolgozni volt az álommelóm. Amikor először hallottam a Blizzardnál dolgozó tehetséges emberekről, tudtam, hogy ott szeretnék dolgozni. Annyira izgatott voltam, hogy egy olyan közösség tagja lehetek, amelyik ennyire törődik az alkalmazottaival. Sajnos ez nem így történt velem. Amióta a Blizzardnál dolgozom, durva megjegyzéseket kaptam a testemre, továbbá nem kívánt szexuális közeledések, illetlen érintések történtek, alkoholos „csapatépítő” eseményeken kellett részt vennem, alkalmi szexre invitáltak a feletteseim, és egy olyan hímsoviniszta kultúra vett körül, amely káros a nőkre nézve.

Amikor panaszkodtam a feletteseimnek, azt mondták, hogy „csak vicceltek”, és hogy lépjek túl rajta. Elkezdtem eltávolodni a munkahelyi rendezvényekről, hogy ne kapjak szexuális megjegyzéseket és tapizást. Azt mondták, hogy ne forduljak az emberi erőforrásos részleghez. Miután panaszt tettem a szexuális zaklatás miatt, lefokoztak, ezután tovább zaklattak és megtorolták, amit tettem. A Blizzardnál eltöltött négy év alatt megtagadták tőlem a teljes nyereségrészesedést, a vállalat részvényeit, és minimális emelést kaptam,” mondja az illető. Ez eléggé durva.

Ezzel pedig Bloom is egyet ért, ugyanis ő képviseli majd Christine-t a bíróságon, de másokat is szívesen felvállalna az ügyben, ha az Activision Blizzardnál zaklatás vagy diszkrimináció áldozata volt az illető, így akár egy polgári peres eljárás is kikerekedhet Bobby Kotick cége ellen. Bloom három követeléssel él: az érintett felek számára egyszerűsített eljárás a kárrendezésért egy kibővített, 100 millió dolláros kártérítési alappal; „valódi” bocsánatkérés az áldozatoktól; az érintettek karrierjében bekövetkezett károk külső felülvizsgálata.

Bloom korábban számos, nagy visszhangot kiváltó szexuális visszaéléssel kapcsolatos ügyben képviselte a nőket (többek között Bill Cosby, Bill O’Reilly és Donald Trump ellen). Úgyhogy ezt az Activision Blizzard nem hagyhatja figyelmen kívül…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu