Jelentős tartalmi vágásokon esett át a Halo Infinite?

Bár szerdán már elrajtolt teljes egészében is Master Chief történetének új fejezete, a Halo Infinite, de ennél többet is kaphattunk volna a 343 Industriestól.

 

A Bloomberg új írása fényt derít a Halo Infinite fejlesztésének göröngyös útvonalára. Amikor eleinte láthattuk a játékot, akkor még úgy festett, hogy egy teljes értékű, nyílt világú alkotásról lehet szó, és bizony az iromány is arra utal, hogy eredetileg tényleg ilyesmi volt a 343 Industries terve: ők valóban a The Legend of Zelda: Breath of the Wild példáját szerették volna követni. Ez Master Chief esetében azt jelentette volna, hogy olyan sorrendben teljesíthettük volna a küldetéseket, ahogy azt mi jónak láthattuk.

A Halo Infinite így tervezett verziója éveken át készült, de a Slipspace Engine, ami továbbra a Bungie-hagyatékon alapult, nem nagyon volt felkészítve egy teljes erejű, nyílt világú kalandra. Aztán belül is voltak viták és távozások, amik szintén rontottak a 343 esélyein. A játék végül 2019 nyarán krízishelyzetbe jutott, és a Halo új részének tartalmai közül kb. a kétharmada ki lett véve, hogy egy szélesebb, lineáris dizájnra áramvonalasítani lehessen. De ezzel is voltak problémák: a Halo Infinite így is lemaradásban volt a menetrendet tekintve, és a 2020-as játékmenetes bemutató is katasztrófális eredményeket mutatott fel.

A korábbi Halo-író Joseph Staten ekkor lépett fel a fedélzetre, és kb. első lépése volt, hogy a Microsoftnál intézett egy újabb halasztást, így technikailag helyre lehetett hozni a halo Infinite-et, és Staten egy listát is írt olyan funkciókkal, ami szerinte segíthet (pl. a működtető bázisok kiterjedt rendszere, support marine-ok), és röviden tényleg ő volt az, aki lendülettel rávágott az asztalra, kimondta, hogy ez így nem mehet, és onnan jött a poroszos szigor, aminek szemmel láthatólag megvannak az eredményei, látván a korrekt értékeléseket.

De azért ebből is látszik, hogy a Nintendo mekkorát is húzott a The Legend of Zelda: Breath of the Wilddal, aminek már készül a folytatása is…

Ami a Halo Infinite-et illeti: már teszteljük a kampányt, rövidesen kint lesz a tesztünk is.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here sincs 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu