A népszerű MMO Myth Of Empires-t eltávolították a Steamről állítólagos plágium miatt

Az Ark: Survival Evolved mögött álló csapat a Myth Of Empires fejlesztőit vádolja a szerzői jogok megsértésével

 

 

A múlt hónapban korai hozzáférésben megjelent túlélési stratégiai játékot, a Myth of Empires-t eltávolították a Steamről, miután a Valve DMCA kérelmet kapott a Studio Wildcard és a Snail Games, az Ark: Survival Evolved készítőitől.

A PC Player által átnézett dokumentumok szerint a törlés gyanús hasonlóságokat említ a két játék között. A Studio Wildcard ugyanis „több száz egyező osztagnevet, változókat és funkciókat talált a Myth of Empires kódjának előzetes elemzése során”. A Wildcard elemzését december 1-jén küldte el a Valve-nak, a Myth of Empires-t pedig december 3-án távolították el a Steam boltból.

A dokumentumok lényegében azzal vádolják a Myth of Empires fejlesztőjét, az Angela Game-et, hogy ellopta az Ark forráskódját. Az Angela Game-et 2020-ban alapította a Studio Wildcard anyavállalatának számító Snail Games China egy korábbi alkalmazottja. Ez az alkalmazott hozzáférhetett az Ark forráskódjához, amelyet a Wildcard állítása szerint az MMO létrehozásához használtak fel.

Úgy tűnik, a bizonyítékok elég erősek voltak ahhoz, hogy a Valve a felelősségre vonás elkerülése érdekében eltávolítsa a Myth of Empires-t a boltjából, bár a játék továbbra is elérhető a több tízezer játékos számára, akik már megvásárolták.

Az Angela Game közleményben tagadta a vádakat.  „Fejlesztőcsapatunk ünnepélyesen kijelenti: Az Angela Game rendelkezik a Myth of Empires-hez kapcsolódó minden joggal és tulajdonjoggal, és jelenleg aktívan reagál minden aggodalomra vagy vádra. Aktív kapcsolatban állunk a Steammel, és mindent megteszünk, hogy helyreállítsuk a játékot a boltjukban”.

A játék fejlesztése és működése a szokásos módon folytatódik, míg Angela kapcsolatban marad a Valve-val, hogy a játék visszakerüljön a Steam boltjának elejére.

Nem csak a játékfejlesztőknek kell aggódniuk, hogy ellopják a játékukat. A Ward B felfedezte, hogy nekik maguknak is szembe kell nézniük azzal, hogy valódi fegyvergyártók próbálják kijátszani a fegyvereik tervezését. Mindent elolvashat arról, hogyan lopta el az orosz fegyvergyártó Kalasnyikov a Ward B vadászpuskáját itt.

Forrás: globalgaming

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu