Xbox Game Pass: az év utolsó frissítése; hatással van a játékok teljesítményére

A redmondi cég is parkolópályára áll az év végén, így ne számítsunk karácsony és újév között nagy frissítésre, ezért az utolsó idei Xbox Game Passos frissítés kicsit vaskosabb a szokásosnál.

 

A mai naptól felhőből is játszható lesz az Among Us (ID@Xbox, azaz indie játék), holnap, december 16-án pedig egy komolyabb dózis érkezik. Jön a Ben 10: Power Trip (PC, konzol [Xbox Series, Xbox One], felhő), a Broken Age (PC, konzol, felhő), a Firewatch (PC, konzol, felhő, ID@Xbox), a The Gunk (PC, konzol, felhő, ID@Xbox), a Lake (PC, konzol, felhő, ID@Xbox), a Mortal Kombat 11 (PC, konzol, felhő), a PAW Patrol: Mighty Pups Save Adventure Bay (PC, konzol, felhő), a Race With Ryan (PC, konzol, felhő), a Record of Lodoss War: Deedlit in Wonder Labyrinth (PC, konzol, felhő, ID@Xbox), illetve a Transformers: Battlegrounds  (PC, konzol, felhő).

Az Xbox Game Pass PC-n új néven fut (PC Game Pass), és négy játékról közölte a Microsoft, hogy az első napon bejut a szolgáltatásra: Pigeon Simulator (PC, konzol, felhő), Sniper Elite 5 (PC, konzol, felhő), Trek to Yomi (PC, konzol, felhő), illetve a még be sem jelentett játék a Hugecalf Studiostól (PC, konzol, felhő). Emlékeztetőképp elérhető a Serious Sam 4 (PC, Xbox Series, ugyanis Xbox One-on nincs ott, felhő, ID@Xbox), továbbá a Townscaper (PC, konzol, felhő, ID@Xbox).

A DLC-k között ár elérhető az ingyenes Ark: Survival Evolved Lost Island pálya, a Minecraft Dungeons: Cloudy Climb (szezonális kalandok, első évad), illetve a január 4-éig elérhető The Elder Scrolls Online: New Life Festival event. Az Xbox Game Pass Ultimate perkek között megtalálhatjuk a Halo Infinite multiplayerben a Pass Tense MA40 AR bundle-t (fegyverskin, négy 2XP boost, négy challenge swap), a Rogue Company 4. szezonjának perkpakkját, a Gears of War: Borealis téli bundle-t, december 16-ától pedig a Vigor: Make it Rain bundle és a Super Animal Royal Xbox-exkluzív perk bundle-je is elérhető lesz.

Tíz további játék kapott érintőképernyős kezelhetőséget. Ezek közül a The Gunk később jön csak, de már elérhető a másik kilenc: Astria Ascending, Bug Fables: The Everlasting Sapling, Dicey Dungeons, Fae Tactics, I AM Fish, One Step From Eden, Ring of Pain, illetve Sable. Végezetül pedig ki kell emelni a december 31-én a Game Passból távozó játékokat is: Pro Evolution Soccer 2021 (konzol, felhő), The Little Acre (konzol, felhő), Yakuza 0 (PC, konzol, felhő), Yakuza: Kiwami (PC, konzol, felhő), illetve Yakuza: Kiwami 2 (PC, konzol, felhő).

Az NPD elemzője, Mat Piscatella pedig a Twitteren írta, hogy az előfizetéses szolgáltatások (ilyen a Xbox Game Pass is) segítik a piac növekedését. A fogyasztói visszajelzések a játékok iránt erősödnek, ami pedig a részt vevő játékok esetében erősítheti a hagyományos vásárlást mindegyik olyan platformon, ahol a kérdéses szolgáltatás jelen van. Ennek negatívuma az, hogy ha a szolgáltatáson nem kap jó fogadtatást egy játék, mert ennek hatása is erősödik, azaz gyengébb eladásokat mutathat fel. Mégis pozitívumként kell kezelni szerinte az ilyen szolgáltatásokat, de a hagyományos vásárlás nem fog eltűnni, ami érthető, hiszen nem mindenki számol előfizetésekkel.

Tehát ha egy jó játék van a Xbox Game Passon, akkor azt meg is vehetik többen, de ha valami borzalmas, akkor a vásárlásról szó sem lehet.

Forrás: Gematsu, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu