Szerepelnél a S.T.A.L.K.E.R. 2-ben? Itt a nagy lehetőség, hála a GSC fejlesztőinek…

Az iparág alaposan szemügyre vette az NFT-kben rejlő lehetőségeket, és a cégek, például a S.T.A.L.K.E.R.-sorozattal elhíresült GSC, már különböző kezdeményezésekkel álltak elő.

 

 

Tegyük hozzá, nem a GSC az első: mostanság a szakmabeli médiában egyre többet beszélnek az NFT-kről. Nem csoda, hiszen ez a blokklánc technológiához kapcsolódó trend már több vállalatot is inspirált egészen különleges kezdeményezések meghirdetésére. Nemrég fedezhettük fel, hogy Peter Molyneux ötlete már közel 50 millió eurót hozott, és úgy tűnik, hogy a S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl fejlesztői, a GSC Game World is szeretne egy szeletet a tortából.

A blokklánc-technológiát fogják használni, hogy a közönség tagjai birtokba vehessék a S.T.A.L.K.E.R. 2 egy darabkáját

A The Verge fedezte fel ezt a kapcsolatot a S.T.A.L.K.E.R. 2 és az NFT között, ugyanis a GSC Game World nemrég bejelentette, hogy a játék „blokklánc technológiát fog használni, hogy adjon a közösségnek egy darabot a S.T.A.L.K.E.R. 2-ből”. Ezek a szándékok egy igen furcsa javaslattal párosulnak, ugyanis a fejlesztőstúdió a „metahumánok” beépítésével csatlakozna ehhez a trendhez: egyedi, igen magas részletességgel renderelt NPC-kről van szó.

A játékosok 2022 januárjában válhatnak majd ilyen „metahumánokká”, ekkor nyílnak meg az aukciók a játékban kínált NFT-kbe való befektetésre. Az NFT birtokosa az aukciót követő meghatározott időpontig lesz képes eladni azt, ahogyan azt a fent említett médiumok kifejtették.

Ráadásul a játék NPC-jévé való átalakulás folyamata korántsem lesz egyszerű, hiszen a GSC Game World komolyan gondolja, hogy a lehető legrészletesebben kell újraalkotni egy személyt: „Az NFT-k ötlete arról szól, hogy jogot adjunk arra, hogy a tulajdonos személyiségét a játékban az egyik NPC-n keresztül újraalkossuk.”

„Az illetőnek el kell jönnie a stúdiónkba egy részletes szkennelési folyamatra, és ezt követően minden szükséges eszközzel rendelkezünk majd ahhoz, hogy ez a személy megjelenhessen a játékvilágban az egyik karakterünkként.”

Nyilvánvaló, hogy a S.T.A.L.K.E.R. 2 NFT megszerzésének semmi köze nem lesz a játékélmény javításához, így a fejlesztők kizárják, hogy előnyöket adjanak a többi játékosnak. Emellett még több ötletük is van az NFT-vel kapcsolatban, de a „metahumánokon” túl egyelőre nem kívánnak újabb információkkal szolgálni a témában.

Forrás: The Verge

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu