A Cyberpunk 2077 megússza a pert, a CD Projekt 1,85 millió dolláros kártérítést fizet a befektetőknek

A CD Projektnek perrel kellett szembenéznie a részvényesek részéről, akik azt állították, hogy félrevezették őket

 

 

Hogy a Cyberpunk 2077 nem ment jól, az igaz, de hogy a CD Projekt még mindig próbálja megoldani a problémákat, amiket okozott nekik, az még inkább igaz. Nemcsak a népszerűség csökkenésével vagy pénzügyi veszteségekkel kellett megküzdeniük a vitatott megjelenés miatt, hanem több befektetői perrel is szembe kellett nézniük.

Mint arról beszámoltunk, a lengyel cégnek sikerült elodáznia a pert, és tárgyalásokat kezdeni a részvényesekkel. Ez a csoport azt állította, hogy félrevezették őket, és megsértették az amerikai szövetségi törvényeket azzal, hogy nem tájékoztatták őket megfelelően a projektről, ami kárt okozott az érdekeiknek. Most pedig a folyamatról van hírünk.

Mint arról maga a vállalat is beszámol egy dokumentumban, a tárgyalások után beleegyeztek, hogy létrehoznak egy 1 850 000 dolláros kártérítési alapot, amelyet az érintett felperesek kapnak. Ezzel együtt „lemondanak minden, a céggel és annak igazgatótanácsi tagjaival szembeni követelésről”.

Úgy tűnik tehát, hogy a megbeszélések eredményre vezettek, és a CD Projekt egy sokkal nagyobb kárt okozó golyót kerülhetett el. A peren kívüli egyezséget azonban a bíróságnak még ratifikálnia kell, amit jövő év január közepéig kell benyújtani.

A lengyelek tehát fenntartják stabilitásukat, amelyet többször megkérdőjeleztek, és amelyet maguknak is meg kellett erősíteniük. Eközben a videojátékok tekintetében a Cyberpunk 2077 következő generációs frissítését készítik elő, amely a tervek szerint 2022 első felében érkezik. A Cyberpunk 2077 kritikánk itt olvasható.

Forrás: tecnologia

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu