Ubisoft Quartz: a fejlesztők nem örülnek a kiadó NFT-s terveinek!

Az NFT-s koncepció állítólag a francia cégen belül nem váltott ki kiemelkedően pozitív fogadtatást.

 

Ezen nem tudunk meglepődni, hiszen amikor legutóbb írtunk a Quartz, a Ubisoft új NFT-s piacterének bejelentéséről, kiemeltük, hogy a YouTube-os videó esetében mekkora like/dislike arány volt (hiába tünteti el a Google az utóbbi számát, pluginokkal vissza lehet hozni a nyilvánosan látható számot), és ugye nem mindegyik kiadó, cég érdeklődik a blockchain iránt (Microsoft, Valve…), sőt, láttunk meghátrálást is (itt írtunk arról, ahogy a GSC Game World a bejelentés után akkora negatív visszhangot kapott, hogy mégsem fog a S.T.A.L.K.E.R. 2-ben NFT-zni). Igaz, láttuk például a régebben sokat ígérő Peter Molyneux-t is NFT-zni az új játékáról (erről is írtunk).

A Kotaku pedig arról ír, hogy a cégen belül van, aki az NFT-zés környezetbeli hatása miatt aggódik, mások pedig nem értik, hogy miért adnak NFT-ket a Ghost Recon: Breakpointhoz. Az egyikük azt nyilatkozta, hogy nem nagyon látja a megoldandó problémát, és nem tudja, hogy egyáltalán van-e értelme a bejelentésből fakadó, elképesztően negatív visszajelzéseknek. (És ezzel ő nem is lőtt nagyon mellé!) Több kolléga is kiemelte, hogy a blockchain technológia sok energiát fogyaszt még akkor is, ha környezetbarát alternatívákra gondolunk.

Ezekből pedig mi sült ki? Nos, nyugodtan mondjuk ki: egy kiemelkedően nagy PR-katasztrófa. (Ez ugyanúgy vonatkozik a GSC Game Worldre is, de az ukránok a bejelentés után gyorsan meghátráltak, nem pedig úgy tettek, hogy a közlemény mellé rögtön betették mondjuk a S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobylba a technológát!) A Ubisoftra pedig nem éppen ez férne rá, hiszen a szexuális zaklatás és kihasználás itt is ugyanúgy erősen a munkakultúrájuk része lett, ahogy az Activision Blizzard esetében is ezt kellett szomorúan konstatálnunk.

Mondjuk ki, hogy a Yves Guillemot vezette cég nem fogja jó hangon zárni a 2021-es évet, mert ha a Ubisofton belül is ilyen kritikus hangok vannak, valószínűleg a felsővezetők profitorientált gondolata nyomott többet a latba…

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu