Hatalmas pályakínálattal készül a Gran Turismo 7!

A Polyphony Digital következő nagy dobása nem fog kicsiben játszani sem a pályák, sem az autók számának tekintetében: amikor Yamauchi Kazunori, a Gran Turismo atyja az autós kultúráról beszélt, komolyan gondolta…

 

A Gran Turismo a Sony Interactive Entertainment és a PlayStation egyik ékköve lett az 1997-es (nyugaton pedig 1998-as) rajt óta. A Polyphony Digital és Yamauchi csapata a generációk előrehaladtával egyre komolyabb talajt adott a franchise alá, és bár a PlayStation 4-en mindössze egyetlen rész jött ki (PS1-re kettő, PS2-re szintén kettő, ha nem számoljuk a Concept kiadásokat, PS3-ra is két rész… és PSP-re is megjelent anno egy), az is főleg az eSportra és az online küzdelmekre épített, a PlayStation 5 érkeztével a japán stúdió bepótolhatja a lemaradását.

A Twitteren felbukkant egy japán nyelvű promóciós anyag a Gran Turismo 7-ről, amit egy nagy japán üzletláncban, a Yodobashi Camerában osztottak ki a vásárlóknak. Ezt a GTPlaneten lefordították, így több részletet is megtudtunk a sokak által csak GT7-ként nevezett játékról. Több mint 420 kocsimodell lesz a játékban az eddigi legmagasabb minőséggel. A GT Mode, azaz a karriermód is visszatér, amiben az autós életet újra átélhetjük, és sok versenyen vehetünk részt, autókat vehetünk, és azokat tuningolhatjuk is. A Ferrari F8 és az F12 is ott van, így ezek is nagy eséllyel eljutnak a játékba.

A Brand Centralban több mint 60 autómárka kínálatát érhetjük el. A 2011 után megjelent autók száma több mint 300 lesz. A használt autókat a Used Cars Dealerben keressük. Errefelé lesznek a 80-as és 90-es évek japán járművei is. A kínálatot naponta frissítik (itt a játékon belüli napra kell gondolni). A garázsban is eléggé sok verdát tárolhatunk: a pamphlet szerint akár 1000 kocsit is eldughatunk (ahhoz azért nem kevés hely kell!). Itt lehet majd finomhangolni a beállításukat is.

A Tuning Shopban a motortól a gumikon át a felfüggesztésig sok aspektust erősíthetünk gépjárművünkben. Csökkenthetjük a tömeget, feszesebbé tehetjük a kasztnit, turbót tehetünk a motorra… úgyhogy egy ártatlan utcai járműből is csinálhatunk egy merész aszfaltszaggatót is. A GT Autoban több mint 130 felni és több mint 600 aerodinamikai alkatrész vár ránk. Cserélhetjük az olajat, lemoshatjuk kocsinkat, és a versenyfestést is módosíthatjuk errefelé.

A Scapes több mint 2500 helyszínt kínál 40 országból. Itt lehet fotózni kocsinkat realisztikus, HDR-képes képek segítségével. A License Centerben a vezetési technikákat sajátíthatjuk el a kezdetektől (fékezés) az autótól és pályától függő technikákig. Azaz, itt szerezhetjük be a rajthoz szükséges jogsikat is, meg téphetjük a hajunkat, hogy megint pár ezreddel maradtunk el a szükséges időtől. A Mission Challenge-ben 0-400m harcok, driftelés, végsebesség-tesztelés, zenére történő versenyzés (Music Rally) vár ránk. A hagyományos versenyektől eltérő, egyedi események lesznek errefelé. A World Circuitsben pedig a való világ ismert helyszínei (Le Mans, Nürburgring…) és kitalált lokációk (Trial Mountain, Deep Forest…) egyaránt megtalálhatóak lesznek. Több mint 90 layout (konfiguráció) lesz a Gran Turismo 7-ben, így variációból nem lesz hiány. Ne felejtsük az időjárást és a napszakváltást sem!

A Gran Turismo 7 március 4-én érkezik PlayStation 5-re és PlayStation 4-re.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu