A Facebook/Meta lett 2021 legrosszabb cége!

TECH HÍREK – Egy felmérés szerint a ma már Meta néven futó céget tartják sokan a legrosszabb cégnek manapság.

 

A Facebook nem nagyon kapott jó hírverést az idei év során, és talán emiatt is nevezte át Mark Zuckerberg az egészet Metára, amivel magával rántotta az Oculus brandet is, ugyanis jövőre a VR/AR-headsetek már Meta néven jutnak el a boltokba. Hallottuk, hogy a lelki egészségre sincs jó hatással a Facebook (a közösségi oldal), ráadásul az egész cég en bloc elszállt órákra az ősz során, így a Messenger vagy a Whatsapp sem volt elérhető. Mondhatni ez egy annus horribilis volt Zuckerbergéknek…

A Yahoo Finance minden évben készít egy felmérést, hogy a legjobbnak és legrosszabbnak nevezett cégeket megnevezze. A legjobbnak a Microsoftot nevezték 2021-ben, de a több mint ezer megkérdezett személy a legrosszabb cégnek a Facebookot tekintette. Zuckerberg vállalata 50%-kal több szavazatot kapott, mint a mögötte végző kínai kereskedelmi cég, az Alibaba. Miért a sok negatív voks a Metáék felé? Cenzúra, az Instagram hatása a lelki egészségre, a magántitok védelmének kérdése. Érdekesség, hogy a megkérdezettek 30%-a szerint a cég képes lesz helyreállítani renoméját.

A felmérés szerint az egyik válaszadó azt írta, hogy a Facebook/Meta jó pályára állhat, ha elismeri, hogy mit követett el, és ezért bocsánatot kér. Ezt egy jelentősebb méretű adománynak kellene követnie. Ezt egy olyan alapítványnak kéne megkapnia, ami a cég kárának megfordításában nyújthatna segítő kezet. Néhányan a Meta rebrandinget egy párbeszédet módosító, cinikus kísérletnek tekintik, mások pedig izgatottan fogadták ezt, hiszen egyrészt érdekes lehet az új irány potenciálja, másrészt pedig a korosodó közösségi média modelljéből valami eltérő alakulhat ki.

És akkor még ott van az, hogy a Facebook az Apple-vel küzdött az app nyomkövetési transzparenciája (App Tracking Transparency) miatt, ez ugyanis a felhasználók számára elérhető szolgáltatásokon és appokon keresztül biztosította a nyomkövetésüket. Az Apple így belassította a Zuckerberg-cég növekedési pályáját, de azzal nem lehet vitatkozni, hogy a felhasználóknak kellene döntenie arról, hogy szeretnék-e a követést, avagy sem

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu