George R. R. Martin: az Elden Ring „hihetetlenül jónak tűnik”

George R. R. Martin, A tűz és jég dala regényciklus (közismertebb nevén a Trónok Harca) szerzője megosztotta véleményét a FromSoftware új játékáról.

 

 

Az író-legenda George R. R. Martin részvétele a játék fejlesztésében eddig sem volt titok; és persze ezt leszámítva is rengeteg okunk van arra, hogy alig várjuk az Elden Ringet. Hidetaka Miyazaki már a Dark Souls-játékokkal megmutatta, hogy mire képes, a FromSoftware legújabb fejlesztése pedig a 2022-es év egyik legjobban várt címeként pozicionálható.

George R. R. Martin a blogjában írt arról, hogyan kezdődött az együttműködés az Elden Ringgel, és hogyan keltették fel az érdeklődését a játék iránt. „Hidetaka Miyazaki és csodálatos játéktervező csapata, a Dark Souls sorozat alkotói Japánból kerestek meg, hogy megkérjenek, segítsek nekik megalkotni a háttértörténetet, illetve némi történelmi hátteret egy új játékhoz, amin dolgoznak” – magyarázta Martin.

„Azt kell mondanom, hogy hihetetlenül jónak tűnik [az Elden Ring]” – George R. R. Martin

Az író bevallotta, hogy a videójátékok nem az ő világa, bár évekkel ezelőtt játszott néhány játékkal, főleg stratégiai játékokkal, mint a Railroad Tycoon, a Romance of the Three Kingdoms és a Master of Orion, de Miyazaki ajánlata annyira izgatta, hogy nem tudta visszautasítani. „Innovatív dolgokat csináltak gyönyörű művészettel, és amit tőlem akartak, az csak egy kis világépítés volt: egy mély, sötét, rezonáló világ, ami a tervezett játék alapjául szolgálhatott volna. Én pedig történetesen imádok világokat teremteni és képzeletbeli történeteket írni.”

Martin hangsúlyozta, hogy a videójátékok fejlesztése milyen hosszú ideig tart, megjegyezve, hogy ma már nagyobbak, mint a filmek, hosszú várakozás az író számára, hogy lássa, milyen az a világ, amelynek megalkotásában segített, és most, alig néhány hónappal a megjelenés előtt bevallotta, hogy „hihetetlenül néz ki”.

2022. február 25-én végre mi is kipróbálhatjuk majd a FromSoftware új játékát, és megbizonyosodhatunk róla, vajon tényleg indokolt-e a sztárszerző lelkesedése… apropó, Mr. Martin, mikor is jelenik meg végre a The Winds of Winter?!

Forrás: Not A Blog

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu