AZ Embracer Group megállapodást köt a DIGIC felvásárlásáról

Az Embracer Group AB („Embracer”) a Saber Interactive üzletág vezető csoportján keresztül megállapodást kötött a magyarországi székhelyű DIGIC Holdings Kft. („DIGIC”) 100%-nak megvásárlásáról. A DIGIC egy piacvezető 3D animációs stúdió, melyet Rabb Sándor Alex és a magyar származású hollywoodi producer, Andrew G. Vajna alapított. Az Embracer csoport egy közel 400 fős magasan képzett csapattal bővül az akvizíció által, mely komoly múltra tekint vissza a legnépszerűbb játékcímek, valamint a streaming média számára készített trailerek és animációs filmek terén. A felvásárlás bizonyos feltételek teljesülése esetén történik meg, többek között, ha a tranzakciót a DIGIC számára hitelt nyújtó pénzintézetek és a Magyar Innovációs és Technológiai Minisztérium jóváhagyják.

 

„A DIGIC a világ legjobb animációs stúdiója – pont. Több játékanimációs terméken dolgoztak, mint az iparág bármely cége, és hihetetlen tartalmat hoztak létre olyan streaming partnereknek is, mint a Netflix. A DIGIC továbbra is kreatív szolgáltatásokat fog nyújtani külső partnereinknek, valamint az Embracer csoporton belüli stúdióknak valamennyi üzletágunkban. Rendkívül tisztelem Alexet, és nem is lehetnék boldogabb, hogy az Embracer családban üdvözölhetem. Pontosan az ilyen tranzakciók miatt szeretem azt, amit csinálok.” – mondta Matthew Karch, a Saber vezérigazgatója.

“Az Embracer Group, és a DIGIC közös jövője izgalmas lehetőségeket nyit meg számunkra, hiszen a két cég nagyon hasonló irányban gondolkodik. A tartalmon, és a cross-platform fejlesztéseken lesz a hangsúly, ezzel is erősítve azt a kreatív víziót, amely a DIGIC fejlődését felgyorsítja.” – Rabb Sándor Alex, a DIGIC ügyvezetője és alapítója.

Üzleti háttér

 

A DIGIC egy közel 20 éves múltra visszatekintő filmgyártó stúdió Magyarországon, mely kezdetektől a 3D animációs világ élvonalában tevékenykedik. A cég többek között olyan video game franchise-ok bemutató és átkötő filmjeit készítette, mint a League of Legends, Assassin’s Creed vagy a Final Fantasy. 2019-ben a Netflix számára készült The Secret War című rövidfilmje, -mely a Love, Death and Robots animációs antológia részeként jelent meg-, nagy sikert aratott az animációs filmipar berkeiben, és Annie Awardot nyert. A DIGIC felvásárlásába a DIGIC leányvállalatai, a DIGIC Pictures Kft. és a DIGIC Services Kft. is beletartoznak.

A DIGIC-et az alapító Rabb Sándor Alex vezeti, aki régóta dolgozik a játék- és filmiparban egyaránt. Alex továbbra is folytatja a vállalat irányítását hosszútávú elkötelezettséggel, szem előtt tartva a cég növekedését. A DIGIC közel 400 teljes munkaidős alkalmazottat foglalkoztat Budapesten (plusz további 40-50 szabadúszó szakértőt). A vállalat világszerte ismertté vált a videojáték-iparban, játékfilmekben és reklámokban használt, többszörösen díjnyertes 3D animációval. A DIGIC arról ismert, hogy minden munkáját magas szintű részletességgel készíti, világszínvonalú világítás és renderelés segítségével életre keltett realisztikus karakterekkel és gyönyörű környezetekkel.

Az Embracer Group-on belül a DIGIC a Saber Interactive üzletág leányvállalataként fog működni. A tranzakciót követően a DIGIC megtartja jelenlegi működését, szervezeti átalakítás nem szerepel a tervek között. A DIGIC a saját fejlesztésű, illetve a jelenlegi ügyfeleinek gyártott projekteken kívül a Gearbox, a THQ Nordic, a Coffee Stain és a Koch Media belső projektjeiben is közreműködik. A tranzakcióval egyidőben történő Dark Horse Comics Embracer általi felvásárlása kivételes szinergiát eredményezhet a DIGIC hosszú távú terveinek megvalósításában.

Az Embracer Group-ról

 

Embracer Group a globális játékpiac számára számítógépes-, konzolos- és mobiljátékokat fejlesztő és kiadó vállalkozások anyavállalata. A csoport széleskörű kínálattal, több mint 250 franchise-al rendelkezik, mint például a Saints Row, a Goat Simulator, a Dead Island, a Darksiders, a Metro, az MX vs ATV, a Kingdoms of Amalur, a TimeSplitters, a Satisfactory, a Wreckfest, a Insurgency, a World War Z és a Borderlands.

A svédországi Karlstadban található Embracer Group nyolc üzletági divíziója révén globális jelenléttel rendelkezik: THQ Nordic GmbH, Koch Media GmbH/Deep Silver, Coffee Stain AB, Amplifier Game Invest, Saber Interactive, DECA Games, Gearbox Entertainment és Easybrain. A csoportnak 86 belső játékfejlesztő stúdiója van, és több mint 9000 alkalmazottat foglalkoztat több mint 40 országban.

A DIGIC felvásárlásával egyidőben az Embracer Group portfóliója az alábbi stúdiókkal bővült: Dark Horse Comics, Perfect World Entertainment, Shiver Entertainment, Spotfilm Networx.

Forrás: Sajtóközlemény

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here sincs 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu