A NieR: Automata készítője szerint a franchise-nak vége – de egy tetemes összegért hajlandó lenne feltámasztani

Yoko Taro, a NieR: Automata atyja a játék fordulatos történeteknek és a frenetikus mechanikának köszönhetően szerzett magának nevet.

 

 

A NieR: Automata, illetve maga a NieR-széria mindenesetre ismertebb, mint Yoko Taro: a fordulatokkal teli történetet és a hack & slash-t a bullet-hell-lel vegyítő játékmenetet ötvözi, amely egyaránt elnyerte mind a játékosok, mind a kritikusok elismerését, ráadásul csodálatra méltó eladásokat is produkált.

A készítője azonban tudja, mikor kell abbahagyni, és úgy tűnik, hogy franchise-ának eljött az ideje. A NieR hivatalos fiókja által közzétett videóban Yoko Taro bejelentette, hogy a sorozatnak vége, így nem valószínű, hogy további címeket fogunk látni tőle. De a tőle megszokott komikus hangnemhez híven azt is kijelenti, hogy egy nem meglepő feltétellel újraélesztheti.

„De… Sosem lehet tudni… Csinálhatok még több [NieR-játékot], ha jól megfizetnek érte…” – viccelődik Yoko Taro a videóban.

Hiszen köztudott, hogy a kreatív hajlamos arra, hogy egy-egy játék fejlesztése során azt csináljon, amit akar, amiről már az a furcsa anekdota is kering, hogy a NieR: Automata majdnem el sem készült, mert Taro nem szeret korán kelni. Szóval lehet, hogy a jövőben még több, a NieR univerzum körüli ötlettel lep meg minket.

Forrás: Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu