A Treyarch, a Call of Duty fejlesztői számára a befogadó környezet megteremtése elsődleges fontosságú

A Treyarch nőtagjai közleményt adtak ki a zaklatási ügyekre hivatkozva

 

 

 

2021 a végéhez közeledik, és sajnos nem volt jó év a videojátékok számára. Lehet, hogy megjelent néhány nagyszerű cím, vagy az emberek élvezték az új generációt, de az iparágnak számos diszkriminációs és zaklatási ügy ártott, a legsúlyosabb és legismertebb ellentmondás az Activision Blizzardé volt.

Ez közvetlenül érintette a Call of Duty franchise-t, amelynek egyik igazgatójának a 2017-es események és az azt követő vizsgálat miatt le kellett mondania posztjáról. Ő a Treyarch, a franchise-ért felelős egyik stúdió tagja volt, amely most közleményt adott ki.

A Twitteren közzétett szövegben arról beszélnek, hogy a fejlesztő elsődleges célja a „befogadó környezet” megteremtése, a sokszínűség és a biztonságos munkaterület előmozdítása. „A mi kultúránkban nincs helye szexizmusnak, zaklatásnak, rasszizmusnak, bigottságnak, diszkriminációnak vagy zaklatásnak” – írják.

Miranda Due, a Treyarch társproducere szerint ez egy nők által írt szöveg. „Az egész csapat elkötelezett a videojáték-fejlesztés iránt, mert mélyen szeretjük a művészetet és a varázslatot, amely alapvető pillanatokat tud teremteni”.

Kétségtelenül szükséges kijelentés, bár az még kérdéses, hogy valóban hatékony intézkedéseket tesznek-e a probléma további leküzdésére. Ne feledjük, hogy mindez sokkal messzebbre megy, számos dolgozó követeli az Activision Blizzard elnökének, Bobby Koticknak a lemondását, akit közvetlenül azzal vádolnak, hogy első kézből tudott a cégnél történt szexuális visszaélésekről.

Forrás: vandal

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu