Most van, vagy nincs új Silent Hill? Guillermo del Toro magyarázza, miért említette a Konami Silent Hilljét nemrég

A Hideo Kojimával többször is együttműködő filmes a cégnek adott „pofonról” beszél a Silent Hill-megjegyzés kapcsán.

 

 

Ez az egyik nagy kérdés, ami a videójáték-rajongók fejében mindenhol ott motoszkál: vajon hamarosan láthatunk egy új Silent Hillt? Nemrég ugyanis a kultikus, a videójátékok terén is érintett filmrendező Guillermo del Toro utalalt a horror-sagára.

„Tudjátok, az egyik franchise, aminek a művészeti rendezését imádom, az a Silent Hill. Remélem, kapunk egy új részt” – nyilatkozta a filmes nemrég egy díjátadón. Ez a tény akkoriban pletykákat indított el, a közösség pedig azon töprengett, vajon del Toro többet tud-e erről az „új részről”, vagy csak valami olyasmi, amiről kedve támadt beszélni.

Most maga a mexikói rendező jelentkezett, hogy eloszlassa a kételyeket, és azt állította, hogy ez csak egy „pofon” volt a Konami felé, ami a múltbeli kapcsolatukra utal. „Ez csak egy olyan dolog, aminek nincs értelme” – mondta a Happy Sad Confused podcastben.

„Csak ugratni akartam egy kicsit a Konamit” – Guillermo del Toro

Del Toro nem meglepő módon a Silent Hills projektre utal, amelyen Hideo Kojimával együtt dolgozott, és amelynek törlésére nem talál meggyőző magyarázatot. „Csak ugratni akartam egy kicsit a Konamit, mert nem értem [miért törölték a projektet]. Tökéletes volt; amit csinálni akartunk, az tényleg lenyűgöző volt.”

Maga a sorozat alkotója, Keiichiro Toyama is úgy nyilatkozott, hogy nagyon valószínűtlennek tartja, hogy valaha is elkészüljön egy Silent Hill remake.

Forrás: Happy Sad Confused Podcast

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu