Idén NEM a Google volt a leglátogatottabb weboldal! Akkor mi!?

TECH HÍREK – Hoppá: az Alphabet keresőmotorja: a Google nem volt a legtöbbet felkeresett weboldal 2021-ben. Ez pedig hatalmas meglepetés, hogy a Google keresőnek trónfosztást kellett megélnie.

 

A Cloudflare a radaros szolgáltatásán keresztül fel tudja mérni, hogy az emberek mely weboldalak felé nézelődnek a leginkább. Készítettek egy éves összefoglaló kiértékelést, amit itt találhatunk. A legjobb az, ha hagyjuk, hogy a top 10-es lista helyettünk is beszéljen:

 

Top 10 legnépszerűbb domain, 2021 vége:

 

  1.         TikTok.com
  2.         Google.com
  3.         Facebook.com
  4.         Microsoft.com
  5.         Apple.com
  6.         Amazon.com
  7.         Netflix.com
  8.         YouTube.com
  9.         Twitter.com
  10.        WhatsApp.com

 

Bizony: a Google és a Facebook előtt végzett a kínai tulajdonban levő TikTok! Egy videós, zenés platform számára ez elképesztő teljesítmény, igaz, azért ki kell emelni, hogy a pandémia kiemelt szereppel bírt a site felemelkedésében. Mégis hatalmas eredmény, hogy a nagy techcégek (a Microsoft és az Apple) nem fértek fel a dobogóra, de az Amazon, Netflix, YouTube, Twitter, WhatsApp a lista második felében mondhatni kötelező felbukkanásoknak nevezhető. De ezt hasonlítsuk össze a tavalyi listával…

 

Top 10 legnépszerűbb domain, 2020 vége:

 

  1.         Google.com
  2.         Facebook.com
  3.         Microsoft.com
  4.         Apple.com
  5.         Netflix.com
  6.         Amazon.com
  7.         TikTok.com
  8.         YouTube.com
  9.         Instagram.com
  10.        Twitter.com

 

Itt a Cloudflare kiemelte, hogy az Amazon 5. volt még tavaly novemberben, de a Netflix decemberben lehagyta (néhol még a 4. helyig is feljutott), az Instagram és a Twitter pedig folyton cserélgette a pozicióját egymással. De a TikTok helyezését tekintsük meg: itt még mindössze HETEDIK volt! A sorrend a Google-től az Apple-ig változatlan maradt idén.

A TikTok szeptemberben arról számolt be, hogy havi egy milliárd aktív felhasználója volt, és ezzel a mobilos eszközökön (iOS, Android egyaránt!) a legtöbb letöltéssel rendelkező app lett, megelőzve a Facebookot. Augusztus 10-étől kezdett stabilan az élen lenni a site, írja a Cloudflare, de februárban, márciusban és májusban néhányszor már leelőzte a Google-t. A hálaadás és a fekete péntek napjain (november 25-én és 26-án) pedig a TikTok stabilan éllovas volt.

A Cloudflare azért megemlítette, hogy „a rangsorolás a nyilvános DNS-feloldónk 1.1.1.1.1. számából származik, így nincs összefüggésben a havonta érkező egyedi felhasználók vagy látogatók számával”, úgyhogy a kép nem teljesen tiszta. A valóság ettől eltérő lehet.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here sincs 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu