Titanfall 2: a rajongók megmenthetik a szervereket… de csak PC-n

A Northstar mod új életet adhat a Respawn Entertainment amúgy korrekt Titanfall 2 játékának többjátékos szegmensének.

 

A mod lehetővé teszi a játékosoknak, hogy saját Titanfall 2-es szervereket indítsanak egyedi scriptekkel és assetekkel, így sajátos tartalmakat is csinálhatnak, miközben az eredetit is hosztolhatják. A lényeg viszont ott van, hogy a hackek és a DDoS támadások nem nagyon vethetőek be, csak a pontos IP cím ismeretével, ugyanis a moddolt szerverek a hivatalos listán nem lesznek ott, de a sebezhetőségek változatlanul megmaradtak. A Twitteren a SaveTitanfall fiók azt írta, hogy ha egy támadó le akarja dönteni a szerverünket, akkor annak IP címét tudniuk kell, ám a privát játékok, amik nincsenek ott a mesterszerveren, nem lesznek így nyomon követhetőek!

Itt el is magyarázták a Northstar készítői, hogy miként kell telepíteni a modot. Töltsük le a legfrissebb verziót a releases (megjelenések, kiadások) oldaláról, a letöltött zipből mindent tömörítsünk ki a Titanfall mappába, majd a klienstől függően kell cselekedünk. Steamen jobb klikk a Titanfall 2-re, aztán a tulajdonságokra (properties) klikk, majd helyi fájlok (local files, magyarul kicsit eltérő lehet), aztán böngészés (browse). Originen a könyvtárunkban (library) klikk a Titanfall 2-re, majd onnan a fogaskerék ikonra, aztán a játék tulajdonságaira (game properties). Innen a NorthstarLauncher.exét kell elindítani a Northstar mod eléréséhez. Ha minden jól ment, akkor megköszöni a telepítést (Thanks for installing Northstar), de ki kell emelni, hogy a Northstar mappában az ns_startup_args.txt szöveges fájlhoz az egyedi indítási paramétereinket (már ha vannak) hozzá kell adni.

A Titanfall subredditjén pozitív a fogadtatás, igaz, a konzolosok csalódottak. Az első rész esetében valószínűleg ilyesmi nem történhet meg, hiszen a Titanfall 2-ben a server.dll az egyjátékos kampányban használatos: ebbe hookol a Northstar, az első résznek pedig nincsenek helyi szerverei vagy önálló kampánya, és nulláról csinálni szerverszoftvert lehetetlen lenne (hacsak a Respawn nem kínálja fel nekik a háttérben… sosem lehet tudni). Kár. A Discordon fel lehet őket azért keresni.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu