A Metal Gear Solid 23 évvel később is titkokat rejteget: figyeljétek ezt a „Kojima-féle” csavart! [VIDEO]

Hideo Kojima a videojáték-ipar egyik legötletesebb elméje, ezt a tulajdonságát már a Metal Gear Solid fejlesztése során is megcsillantotta.

 

 

Aki játszott az eredeti Metal Gear Soliddal, már meg sem lepődik a titkokon és easter eggeken: elég csak a borítón feltüntetett, Meryl hívására szolgáló rádiófrekvenciára, vagy a Psycho Mantis ellen vívott ikonikus csatára gondolni. Most ismét egy újabb extravagáns ötlettel kápráztat el minket Kojima mester. Bizony, egy 23 évvel a megjelenés után felfedezett titokkal.

Figyelmeztetünk, hogy innentől kezdve kissé a spoilerek hektikus mezejére lépünk!

A játék egyik utolsó szakaszában van egy üldözés, amelyben egy gépfegyverrel felfegyverzett autóval menekülünk. Az alagút mentén, amin áthajtunk, le kell lőnünk az útba kerülő katonákat, miközben Snake-et irányítjuk. Most azonban a speedrunner PlatonicGuy felfedezte, hogy a kontrollert átkapcsolhatjuk a 2-es portra, hogy kezelni tudjuk azokat az ellenséges katonákat, akik beavatkoznak a jelenetbe.

Ez az érdekesség nagyon hasonlít a Psycho Mantisszal való összecsapáshoz, mivel ez a médium képes volt minden támadásunkat elkerülni, amíg át nem kapcsoltuk a kontrollert a 2-es portra, ami után az ellenség már nem képes „olvasni” Snake gondolataiban. Ez a részlet mélyen megsebezte a közösséget, nemcsak az extrém nehézsége miatt, hanem azért is, mert a gonosztevő áttörte a negyedik falat, és olvasott a PlayStation mentési fájljaiban, ami ráadásul extra párbeszédeket oldott fel, ha más Konami-játékokban játszottunk.

Ez minden bizonnyal egy jól őrzött titok, ami a mai napig rejtve maradt, bizonyítva a fejlesztők leleményességét egy ilyen kaliberű érdekesség beépítésében. Elképzelhető, hogy még több részletet is felfedezhetünk Kojima játékaiban, hiszen ő nem kímélte magát, ha olyan őrült ötletekről kellett beszélnie, amelyek állítólag sosem kerültek be a játékaiba. Másrészt a játékostársadalom bebizonyította, hogy szereti a videójátékok minden egyes pixelébe beleásni magát…

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu