Folytatódhat a Virtua Fighter: a VF5 új változata túlteljesítette az elvárásokat!

A Virtua Fighter 5: Ultimate Showdown, ami a játék sokadik verziója másfél évtizedes történetében, jó lépésnek bizonyult, így a SEGA már a folytatáson gondolkodik.

 

A Virtua Fighter 5: Ultimate Showdown a VF5 Final Showdown verzióján alapul. Ez a nyugaton 2012-ben jött ki PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra, de a játéktermekben (ahol ez már a nyolcadik változat volt…) 2010-ben már elstartolt (majd később két frissítést kapott ez is). Az új verzió új engine-nel jött, ugyanis a Yakuzából ismert Dragon Engine-re lett a bunyós játék átültetve. És úgy tűnik, hogy nem kevés sikerrel…

Aoki Moriji, a SEGA egyik producere a Dengeki Online néven futó japán publikációnak elmondta, hogy az új Virtua Fighter 5 verzió nem pénzért készült, hanem lényegében a terepfelmérés célját szolgálta. A játékosok megtartási aránya magas Japánban, így hazai pályán nagy sikere van, de Ázsiában, Európában, és az Egyesült Államokban is sokan játsszák, és ott ezekben a régiókban nagy a népesség. A letöltések száma az elvárásoknál magasabb volt: a Sony Interactive Entertainmentnek van egyfajta előrejelző csapata, ami megbecsüli a (PlayStation Plusos…) letöltések számát, de ehhez eléggé közel jutottak.

Az egyik indok a Virtua Fighter 5: Ultimate Showdown létezése mögött a lehetőség felmérése volt, de ahogy Aoki korábban említette, többen érdeklődtek a játék iránt, és ebből adódóan most az a feladat, hogy a jövő miatt elgondolkodjanak. Ő már a következő projekten gondolkodik, közben utánajár és elemez néhány dolgot, és így egy elképzelése lesz az ehhez hasonló játék létrehozásának, ha ez bekövetkezik.

Magyarul: ha a SEGA megbízza őt a Virtua Fighter 6 fejlesztésével, ő ezt mindenféleképpen be fogja vállalni. De ehhez kelleni fog néhány év (nem lehet csak úgy, rövid idő alatt összerakni egy verekedős játékot), és akkor bizony nemzetközi távlatokban kell gondolkodni, hogy a helyi és nyugati játékosoknak megfeleljenek. Aoki szerint a Virtua Fighter 5: Ultimate Showdown Steames verzióját megfontolta, de szerinte a több platformra való kiadás megosztaná a közösséget, és crossplayre lenne szükség, ami nem lenne könnyű feladat.

Mi tartja vissza a SEGÁt?

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu