Egy iOS appal tesztelhetjük a DualSense ravaszainak hatását!

Egy húsz éves fejlesztő egész korrekt munkássággal rukkolt elő; reméljük, hogy a DualSense okán a Sony nem fog fenyegetően fellépni ellene.

 

Volt-e már arra példa, hogy valaki kipróbálná a DualSense kontroller képességeit anélkül, hogy egy játékot futtatna? Erre született a PlayStation 5 Controller Trigger Test néven futó applikáció, amit iPhone-ra (iOS-re) valósított meg Rihab Mehboob, írja az IGN. A fejlesztő szerint az appal jót lehet szórakozni, mert így a kontroller összes hatását teljes mértékben átélhetjük.

A vibráció frekvenciáját és amplitúdóját módosíthatjuk, és a játékokban ha fegyvereket használunk, az ellenállás erősségét és visszacsatolását is tesztelhetjük az appban. Mehboob szerint mindig is tesztelni akarta a DualSense ravaszainak hatásait, de nem sok játék alkalmazza őket, és ami igen, ott nincsen semmilyen testreszabhatósági lehetőség. Ő legalább megvalósította, és egész ügyesen: az appot nem is nehéz használni, hiszen annyi a teendő, hogy csatlakoztassuk a DualSense-ünket a mobilunkhoz, és már lehet is próbálgatni mindent. Az egésznek mindössze egyetlen bökkenője van: nem ingyenes az app. Két dollárt, jó 640-650 forintot kóstál.

Az Apple oldalán olvasható jellemzés szerint a kezelőfelület egyszerű és könnyen használható, az összes lehetséges értékkel az összes hatást tesztelni lehet; a két ravaszt külön-külön is kipróbálhatjuk, nyomon lehet követni a DualSense akkumulátorának töltöttségét, a fényét módosíthatjuk; az összhatás élményén javít, hogy kis mértékben haptikus visszajelzést ad a kontroller az app használata során; a hangokat is támogatja, ás 3D-s érintési lehetőséget is biztosít Mehboob applikációja.

A fejlesztő örömmel fogadja a javaslatokat és a visszajelzéseket, de a kérdésekre is bátran válaszol, ha a Twitteren írunk neki. Az egészben csak annyi tűnik számunkra aggasztónak, hogy pénzt kér az applikációért. A Sony erre hivatkozva még eltávolíttathatja az Apple App Store-ból a PlayStation 5 Controller Trigger Testet, hiszen ha ingyenes lenne az app, akkor nem lenne pénzszerzési lehetőség (maximum ha reklámok lennének az appba téve…), így pedig van. Android? Arra Mehboob meg szeretne tanulni programozni…

Forrás: PSL

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu