2022-ben folytatódik a Final Fantasy VII terjeszkedése

A Final Fantasy VII Remake (és zárójelben tegyük hozzá, hogy Part 1, mert a játék messze nem teljes…) óta átgondoláson áteső világ 2022-ben is terjeszkedni fog.

 

A japán Famitsu évente közölni szokott egy áttekintést a helyi játékiparról: sok fejlesztőt megkérdeznek a 2022-es céljairól és terveiről. Idén 127 személyt kaptak mikrofonvégre, és közéjük tartozik Kitase Yoshinori is, aki a Final Fantasy VII Remake producereként dolgozik a Square Enixnél. A 2022-es ambícióiról azt mondta, hogy a Final Fantasy VII Remake-kel újraindított FF7-világ a következő év során többet és többet fog terjeszkedni.

Az RPG és a battle royale kombinációjaként nevezhető Final Fantasy VII: The First Soldier már működik (itt arra gondol, hogy a játék november 17-én elstartolt iOS-en és Androidon), majd arra kért mindenkit, hogy élvezzük a harcokat egy SOLDIER-jelöltként. És mi a kulcsszava a következő évre? A Final Fantasy 35. évfordulója. Nem is téved: 1987. december 18-án jutott el a Famicomra, a NES hazai megfelelőjére a Square egyik utolsó mentsvára, ugyanis a szituáció nem volt valami fényes akkoriban a cégnek. (Ekkor ugye még nem egyesült az Enixszel, az csak másfél évtized múlva következett be; a Final Fantasy amúgy Észak-Amerikában végül 1990 júliusában jött ki NES-re.)

Ebből pedig nem nagyon jön át az, hogy 2022-ben megjelenhet a Final Fantasy VII Remake Part 2. Idén az első rész bővült a Yuffie történetét bemutató sztorival, amit a PlayStation 4 már nem, csak a PlayStation 5, illetve a trehány portnak nevezhető PC-s kiadás kapott meg a Final Fantasy VII Remake Intergrade keretein belül. Nem is nagyon hallottunk még a játék folytatásáról, mert folytatódni fog, és akkor biztosan PlayStation-exkluzivitásról beszélhetünk. És szinte fix, hogy a második rész nem fedi le az eredetiből még nem felújított maradékot, szóval tuti lesz harmadik rész is.

Ez érvényes a PlayStation 5-re készülő Final Fantasy XVI-ra is, aminek fejlesztéséről nemrég írtuk is, hogy jó fél évvel elcsúszott vele a Square Enix.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu