A The Last of Us 2-ben meglátogatott játékterem a valóságban bezár

A Naughty Dog franchise második részében valódi seattle-i helyszínek rekonstrukcióiban, többek között a híres játékteremben is barangolhatunk.

 

 

Nehéz idők járnak a játéktermek világában. Már régen elmúltak a „boom” évei, amikor hosszú sorokban állhattunk, hogy bedobjunk néhány érmét a legújabb divatos játékgépbe. Manapság már sokkal kisebb a közönség, amely látogatja őket, és szinte olyanok lettek, mint a videójáték-kultúra egy nagyon fontos részének kis múzeumai.

A Gameworks játékterem 1997-ben nyílt meg

A globális egészségügyi válság azonban sok ilyen nagy játékteremnek a végét jelentette, amelyek kénytelenek voltak megtapasztalni, hogy a társadalmi távolságtartó intézkedések jelentősen csökkentették a játékosok forgalmát. A Naughty Dog utolsó nagy alkotásában, a The Last of Us: Part II-ben egy poszt-apokaliptikus Seattle-ben utazhattunk, amelyben a város számos helyszínét és utcai elemét úgy ábrázolták, hogy azok könnyen felismerhetőek voltak bárki számára, aki már járt a városban.

Köztük volt egy kétszintes árkádsor is, amelyet elhagyatottan és az idő múlása által leromlott állapotban láthattunk. Számos játéktermi gépnek adott otthont, amelyeket aranyos utalásnak is tekinthetünk a Naughty Dog klasszikus játékaira. Ez a játékterem nem volt más, mint a Gameworks, Seattle egyik legjelentősebb játékterme.

A GamesRadar híre szerint azonban a helyszín, amely 1997 óta volt nyitva, sajnos kénytelen bezárni kapuit a közönség előtt. Sajnálatos módon a cég, amelynek több játékterme is volt különböző városokban, szintén a felszámolás folyamatában van – írja a Kotaku. Japánban nemrég újabb szomorú epizódot élhettünk meg, amikor kitudódott a SEGA egyik legendás játéktermének bezárása – de szerencsére a Sega Ikebukuro Gigo nem sokkal később új épületben nyitná meg újra a kapuit.

Forrás: GamesRadar, Kotaku

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu